Gazete Vatan Logo

Facebook Messenger'a bir yenilik daha geliyor!

Facebook'un Messenger'a ekleyeceği yeni özellik, kullanıcılarına yeni olanak sunuyor.

Facebook Messenger'a bir yenilik daha geliyor!

Sosyal ağ Facebook, sadece bireysel kullanıcılarla değil kurumlar ve markalarla da yakın bir temas kurarak "samimi olmanız" için önemli bir adım atıyor. Sosyal ağ, Messenger uygulamasındaki chatbot'ların işlevselliklerini genişleterek firmaların sizinle daha uzun sohbetler edebilmesine olanak tanıyacak.

Facebook'un mesajlaşma ürünlerinin başkan yardımcısı David Marcus tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamaya göre firmaların müşterilere ulaşmak için Messenger'ın olanaklarından yararlanmalarını sağlayan ilk girişimlerin başarılı olmasının ardından böyle bir geliştirmeye karar verildi.

Firmalar ile Messenger sohbetine başlayabilecekler

Bu hafta itibariyle kullanıma sunulması beklenen bu güncellemeyle birlikte kullanıcılar Haber Akışı'nda görecekleri ilgili reklamlara tıklayarak belirli bir firmayla doğrudan bir Messenger sohbetine başlayabilecekler. Daha da ilginç olan şey ise, daha önce bir firma temsilcisiyle yaptığınız Messenger sohbeti üzerinden ilgili firma Facebook'a bir ödeme yaparak size sponsorlu mesajlar göndermeye devam edebilecek. Bu da Messenger'daki gelen kutunuzun da aslında bir tür etkin bir reklam alanına dönüşmesi olarak da yorumlanabilir.

Haberin Devamı

Yeni bir reklam konsepti sunan bu yenilikle birlikte Facebook, bu bot'ların kullanıcılar ve markalar arasındaki ilişkiyi de dönüştürebileceğini tahmin ediyor.