Gazete Vatan Logo

Facebook'la hedefi 12'den vurdu

Otomotivde de facebook çılgınlığı yaşanıyor

Pazarlama ve satış stratejilerini dijital ortama taşıyan Volkswagen, meyvelerini toplamaya başladı. Şirketin facebook sayfası 160 binden fazla üyeye ulaştı. VW, 50 bin araçlık satışla 2012 hedefine bu yıl ulaşacak.

Doğuş Otomotiv-Volkswagen Binek Araç, dijital platformda pazarlama stratejileri ve yeni model dopingiyle 2012 yılı hedefini 1 yıl önce yakalayacak. Geçen yıl dünyanın en büyük sosyal paylaşım sitesi facebook’ta VW sayfası oluşturan, iPad’le otomobil pazarlayan şirket, meyvelerini toplamaya başladı. Sanal ortamdaki performansı sayesinde VW Binek Araç, beklentilerin üzerinde hızlı büyüdü.

Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Vedat Uygun, rekor yıl 2010’dan sonra 2011’e de hızlı bir başlangıç yaptıklarını belirterek, “Yılın ilk 3 ayında 11 bin 934 adetlik satış ve yüzde 9.7’lik pazar payı ile üçüncü sırada yer alıyoruz. Bu yıl 45 binin üzeri satışa ulaşırız. 50 bin adedi yakalarız diye düşünüyorum. Böylece 2012 yılı hedefini 1 yıl önce yakalamış olacağız” dedi.

VW’nin efsane kaplumbağası Beetle’ın dünya tanıtımının gerçekleştirildiği Şangay Otomobil Fuarı’nda sorularımızı yanıtlayan Uygun, Volkswagen’in 2010’da özellikle Passat, Golf ve Jetta modelleri başta olmak üzere, üretim adetlerini yüzde 11.7, perakende satış adetlerini yüzde 13.9 artırdığını söyledi. Markalarının Türkiye’de son dönemde pazara sunulan yeni modellerinin de etkisiyle önemli bir atılım içinde olduğunu belirten Uygun, performanslarını şöyle aktardı:

6 ay sonraya sıra yazıyor

“Geçtiğimiz yılın sonunda pazara sunduğumuz Passat modelimiz, ilk üç ayda 2 bin 898 adetle segmentinde liderliğini sürdürdü. Yılın başında pazara sunduğumuz Jetta modelimiz bu dönemde 3 bin 926 adetlik satış rakamını yakaladı. Özellikle dizel otomatik Jetta yok satıyor. Tüketicilere Eylül sonu Ekim başına gün verebiliyoruz. Satışlarımızın yarısını da bu model oluşturacak.

Geçtiğimiz günlerde satışına başladığımız Polo GTI modelimiz Mart’ta yüzde 48 pazar payıyla sınıfında liderliğe ulaştı. Buradaki önemli bir başarı faktörünün de uyguladığımız pazarlama stratejilerinin, doğru zamanda, doğru enstrümanlarla, doğru kitleye ulaşmak olduğunu düşünüyorum. Özellikle dijital medyada önemli ilerleme gösterdik. Facebook’ta 160 bini aşkın üyeyle otomotiv firmaları arasında lider konumdayız. Polo GTI modelimiz için yürüttüğümüz kampanyamız, Türkiye’de otomotiv sektöründe ve Volkswagen Grubu’nda bir ilk. Dijital ortamdaki atılımımız sürecek.”

2 yeni VW geliyor

Volkswagen Binek Araç, 2011’de model atağına devam edecek. Şirket, yeni Sharan’ı Ağustos ayında yollara çıkaracak. Marka, Mayıs ayı içinde Touareg’in hibrid versiyonunu piyasaya sunacak.

Tüm dünyada hızla yayılan çevreci modellere olan ilginin Türkiye’de de kendini gösterdiğini söyleyen Vedat Uygun, “Ürün gamımızı çevreci modellerle geliştirdik. Bunlardan ilki; 100 km’de sadece 3.4 lt yakıt tüketimi ve kilometrede 89 gram karbondioksit emisyonu değerlerine sahip Polo BlueMotion. Bir diğer BlueMotion modelimiz 100 km’de 3.8 lt yakıt harcayan Golf BlueMotion” diye konuştu.

Yeni Beetle 22 bin euro

Vedat Uygun, yeni Beetle’ın ilk planda 1.4 TSI 122 beygir, 1.4 TSI 160 beygir ve 1.6 TDI 105 beygir arasından seçilecek 2 motor seçeneğiyle 2012’den itibaren pazara sunmayı ve yılda 1.000 adet satış gerçekleştirmeyi planladıklarını kaydetti. Uygun, Beetle’ın fiyatının 22 bin eurodan başlayacağını sözlerine ekledi.

Minik Darth Vader’ın büyük sırrı ortaya çıktı!

Volkswagen Passat’ın Türkiye’de de gösterilmeye başlanan yeni reklam filmi tüm dünyada büyük ilgi gördü. George Lucas’ın efsanevi Star Wars film serisinin kötü karakteri Darth Vader kostümü giymiş 6 yaşındaki Max Page’in “The Imperial March” müziği eşliğindeki bu reklam filmi, ilk gösterildiği günden bu yana, internet ortamında, sosyal paylaşım sitelerinde izlenme rekorları kırıyor. Reklam filmini 3 hafta içinde YouTube’dan 30 milyondan fazla kişi seyretti. Küçük Darth Vader’in doğa üst güçlerini, çamaşır makinesinden, evin köpeğine, annesinin hazırladığı yemek tabağına kadar birçok yerde kullanmak arzusunun, her seferinde hüsranla sonlandığı reklam filmi, eve yeni Passat’la dönen babanın uyanıklığıyla sona eriyor. Babasını bile görmeksizin araca doğru koşan küçük Darth Vader, gücünü bu kez de yeni Passat üzerinde deniyor. Ve babasının uzaktan kumandayla yaptığı numarasıyla, adeta şakına dönüyor. Yeni Passat’ın ilk kez Amerikan Futbol Ligi Super Bowl finallerinin devre arasında gösterilen ve kısa zamanda tüm dünyada büyük beğeni kazanan reklam filmi, Amerika ve Avrupa pazarı icin iki ayrı versiyonda hazırlandı. Özellikle YouTube’den izleyenler için 2 reklam filmi arasındaki farklılık dikkatlerden kaçmıyor.

Avrupa’da pazara sunulan araçların, uzaktan kumandayla çalıştırma özelliği bulunmaması nedeniyle reklam filmi, ‘ışın kılıcı’ ses efektiyle ve Passat’ın ikaz ışıklarının yanmasıyla sonlanıyor. ABD’de ise motor sesi çıkıyor...

Haberin Devamı