Gazete Vatan Logo

Facebook kullanıcılarına kötü haber!

Facebook, 150 milyon kişi tarafından kullanılan Hikayeler bölümünde reklamlar yayımlamayı planlıyor. Sosyal ağ ilk denemelerine ABD, Meksika ve Brezilya’da başladı

Facebook kullanıcılarına kötü haber!

Dünyanın en büyük sosyal ağı, Hikayeler platformunun günlük 150 milyon aktif kullanıcıya ulaştığının ve Facebook Hikayeleri’nde reklam gösterimlerinin testlerine başlandığını duyurdu.

ABD, Meksika ve Brezilya’da test edilmeye başlanan video reklamlar, 5 ile 15 saniye uzunluğundalar ve kullanıcılar istedikleri takdirde onları geçebiliyor. Facebook, Haber Akışı’na ve Instagram Hikayeleri’ne verilen reklamları otomatik olarak yeniden formatlayarak kendi platformundaki Hikayeler bölümüne eklemeyi planlıyor.

Facebook, Hikayeler platformunu geçtiğimiz mart ayında Snapchat ile rekabet etmek için başlatmıştı. 24 saat sonunda kaybolan fotoğraf ve videolar özelliği Facebook dışında sosyal ağın sahibi olduğu WhatsApp ve Instagram gibi diğer platformlara da getirildi.
Instagram Hikayeleri, geçtiğimiz kasım ayında 300 milyon günlük kullanıcıya ulaşarak, özelliği kopyaladığı Snapchat’in aktif kullanıcı sayısını ikiye katlamıştı.