Gazete Vatan Logo

Facebook 'Güvende misin' uygulaması devrede

Facebook, Atatürk Havalimanı'ndaki saldırı sonrası 'Güvdende misin' ugulamasını yeniden devreye soktu.

Facebook 'Güvende misin' uygulaması devrede

Facebook, 2014 yılından bu yana afet durumlarında bölgede bulunan kullanıcıların güvende olup olmadığını bildirmeleri amacıyla devreye soktuğu 'güvende misin' uygulaması istanbul Atatürk Havalimanı'ndaki patlama sonrası da devreye girdi.

Facebook İstanbul'daki kullanıcılarına gönderdiği bildirim ile 'Güvende misin? diye soruyor ve verilen yanıtları kişilerin arkadaşları ile paylaşmasını sağlıyor.

ANKARA, PARİS VE BRÜKSEL'DE KULLANILMIŞTI

Uygulama ilk olarak geçtiğimiz Kasım ayında Paris'te düzenlenen terör saldırısı sonrası gündeme gelmişti. Uygulama Ankara'daki Kızılay patlaması, Brüksel'deki terör saldırısı sonrası da uygulanmıştı.

Facebook, terör saldırısının ardından o bölgedeki kullanıcılara otomatik olarak "Güvende misin?" mesajı yöneltiyor.

'GüVENDE MİSİN?' UYGULAMASI NEDİR?

Safety Check uygulaması, Facebook'un terör saldırılarında ve acil durumlarda olayın gerçekleştiği bölgedeki Facebook kullanıcılarının güvenliğini teyit etmesi amacıyla kullanılıyor. İlk olarak 2015 Kasım ayındaki Paris saldırılarında devreye sokulmuştu. Sonrasında Ankara'daki patlamalarda da Facebook tarafından kullanıma açılmıştı. Uygulamada kişiler kendilerinin hayatta olduğunu belirtebildiği gibi, bir arkadaşının hayatta olduğunu da işaretleyebiliyor.

Haberin Devamı