Gazete Vatan Logo

Facebook'a mobil saldırı!

Sosyal medya devi Facebook gece saatlerinde bir süre kapalı kaldı. Sitenin kapalı kalmasıyla beraber bir başka sosyal medya devi Twitter'a akın eden kullanıcılar, #Facebookdown etiketiyle konu hakkında konuşmaya başladı.

UYGULAMA YÜKLERKEN DİKKAT

Kullanıcıların konuştuğu konulardan biri de mobil cihazlar üzerinden botnet benzeri saldırı gelebileceği iddiası. Son zamanlarda yaygınlaşan Android başta olmak üzere mobil uygulamalarda kullanıcılar uygulamaları indirirken uygulamanın kullanmak istediği izinleri dikkatli incelememesinden dolayı habersiz olarak telefonunda bazı izinleri uygulamaya vermiş olabiliyor. Bu durumda uygulama sahibi sizin telefonunuzdan bir siteye yoğun bir şekilde ziyaret gerçekleştirebiliyor. Mobil kullanıcı sayısındaki devasa artış kötü niyetli kişileri bu noktaya çekiyor. Gece yaşanan kısa süreli kapalı kalmadan sonra kullanıcılar mobil cihazlar üzerinden saldırı iddiasını tartışırken uygulama ve telefon güvenliği de tekrar akla geldi.

KONU MOBİL YAZILIMCILARIN DA GÜNDEMİNDE

Haberin Devamı

Sıcaklığını koruyan 'mobil uygulamalarda güvenlik' konusu 8-9 Kasım tarihlerinde düzenlenecek Mobil Hackhaton olarak tarif edilen ve Mobil Kod yazma çılgınlığı olarak bilinen 24 saatlik yarışmada da gündeme gelecek. Yarışmada kullanıcının zarar görmeyeceği fakat yazılımcının da uygulamasını sorunsuz çalıştırabileceği optimum çözümler üzerine konuşmalar gerçekleşecek.