Gazete Vatan Logo

Facebook 2 milyara koşuyor!

Sosyal medyanın en bilinen parçalarından olan Facebook rekora koşuyor. 2 milyarüyeye ulaşmasına az kalan Facebook açık ara lider konumda.

Facebook 2 milyara koşuyor!

1.94 milyar üyeye ulaşan Facebook, kısa süre içerisinde 2 milyar kullanıcı hedefine ulaşacaklarını belirtti. Ayrıca mobil reklam sayesinde reklam gelirlerini %49 oranında arttırmayı başaran Facebook, oldukça başarılı bir ekonomik dönem geçiriyor.

Günlük kullanıcı sayısını da 1.23 milyardan 1.28 milyar seviyesine yükselten Facebook, 2017 yılının ikinci çeyreğinde sitede reklam alanı kalmamasından dolayı reklam gelirlerinin azalmasını öngörüyor.
Instagram ve video reklamlarda da oldukça yüksek büyüme oranları yakaladıklarını açıklayan Facebook, Instagram'ın verilerini açıklamamış olsa da finans kuruluşları tarafından 2 kata yakın bir büyüme oranı öngörülüyor.
Facebook, gelirlerini ve kullanıcı sayısını arttırma amaçlı olarak Afrika ve Hindistan gibi internet yetersizliği yaşayan Shift deletenin haberine göre bölgelere internet götürme hizmetlerine devam edeceğini belirtti.