Gazete Vatan Logo

F1’in hızı otelleri doldurmaya yetmedi

Üç gün süren Formula 1 İstanbul Grand Prix’si otelcileri hayal kırıklığına uğrattı.

TÜRKİYE’DE bu yıl üçüncüsü yapılan Formula 1 İstanbul Grand Prix’si otelcileri hayal kırıklığına uğrattı. Geçen yıl Formula 1 yarışları sayesinde yüzde 35-40 ekstra dolulukla yüzleri gülen İstanbullu otelciler, bu yıl yüzde 20-25 civarında bir dolulukla yetinmek zorunda kaldı.

Geçen yılı arattı

Turistik Otelciler, İşletmeciler ve Yatırımcılar Birliği (TUROB) Başkanı Timur Bayındır, bu yıl hem otellerin hem de İstanbul Park’taki tribünlerin dolmadığını belirterek, “Bu yıl geçen yıla göre iki kat bilet satıldığı söyleniyor ama tribünlerde büyük boşluklar vardı. Otellerimizde de istenen düzeyde doluluk yakalanamadı. Bazıları dolarken bazıları boş kaldı. Formula 1 sayesinde ortalama yüzde 20-25 ekstra doluluk oldu” diye konuştu.

Geçen yıl ekstra doluluk oranının yüzde 40’ı bulduğunu hatırlatan Bayındır, bu yıl aynı başarının sağlanamamasında yarış biletlerinin pahalı olmasının etkili olduğunu kaydetti. Formula 1 döneminde oda fiyatlarının da yükseldiğini belirten Bayındır, “Bu normal bir durum. Otel fiyatları her yarış öncesinde yukarı çekilir. Benim otelimde 80 euro olan fiyat 120 euroya çıktı. Bazı 4 yıldızlılar 250 euroya oda satmış. Bu fiyat artışını da abartmamak lazım” dedi.

İstanbul Park Organizasyon A.Ş. Satış ve Pazarlama Müdürü Bülent Özerdim’in yarışlardan önce verdiği bilgiye göre, geçen yıl 130 bin kişi olan seyirci sayısının bu yıl 150 bini geçmesi bekleniyordu. Yarışlar için 25 bin yabancının bilet aldığı belirtilmişti.

Turizmciler 2008’i satmaya başladı

TURİZM sektörü, Ağustos’ta yeni rekorlar kırarken, turist sayısını geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artıran Antalya, kendi rekorunu egale etti. Çeşme’den Alanya’ya kadar tüm turizm merkezlerinde, doluluk oranları yüzde 90’ın üzerinde seyrediyor. Antalya’ya gelen turist sayısı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 14 artarak 4 milyon 741 bin 880’e ulaştı. Yıllık turist sayısının Antalya’da bu yıl ilk kez 7 milyon rakamını görebileceği belirtiliyor. Antalya’ya bu yıl 154 ülkeden turist geldi. Güney Ege Otelciler Birliği (GETOB) Başkan Yardımcısı Erol Turanlıoğlu ise geçen yıla göre doluluk oranının yüksek olduğunu, 2008 rezervasyonlarının da çoğunun şimdiden satıldığını belirtti.

Mövenpick İzmir açılıyor, Hilton Aksaray’a gidiyor

Mövenpick Hotel Türkiye Bölge Müdürü Frank Reichenbach, İstanbul ve Bodrum’daki otellerinden sonra 1 Kasım’da Mövenpick Hotel İzmir’i açacaklarını söyledi. Oteli Viltur A.Ş. adına işleteceklerini belirten Reichenbach, “5 yıl içinde Türkiye’deki otel sayımızı 10’a çıkarmayı hedefliyoruz. Ankara, Antalya, İstanbul’un Asya yakası yeni otel açacağımız yerler olacak” dedi. Mövenpick Hotel İzmir Genel Müdürü Alain Rigazzi de 17’si suit, 38’i executive olan 185 odalı otelin bünyesinde 9 toplantı salonunun faaliyet göstereceğini kaydetti.

Bu arada Hilton’un da Kapadokya’nın batıya açılan kapısı olarak nitelendirilen Güzelyurt ve Ihlara Vadisi ile turist çeken Aksaray’a 4 yıldızlı 250 yataklı otel yapmayı planladığı bildirildi.

Haberin Devamı