Gazete Vatan Logo

F vitamini gençleştirir

Bu zamana kadar çoğu kişinin duymadığı F vitamini, insan vücudunun kendi kendine üretemediği için dışardan alması gereken bir vitamin türüdür.

F vitamini gençleştirir

F vitamininin adı, İngilizce bir kelime olan ve ‘arkadaş’ anlamına gelen ‘friend’ kelimesinin baş harfinden geliyor zira F vitamini vücudun en iyi arkadaşı olarak görülüyor. A, D, E ve K vitaminleri gibi, F vitamini de yağda çözünebilme özelliği gösteriyor ve tüketilen yağların ya da karaciğer tarafından üretilmiş olan safranın yardımı ile vücut tarafından emiliyor. F vitamini bu şekilde yağda çözünebildiği için de, vücut içinde rahatlıkla depolanabilme özelliğine de sahip. Peki F vitamini ne yapar?

*X ışınlarının zararlı etkilerine karşı koruma sağlayan F vitamini, hormonel salgı bezlerinin fonksiyonlarını olumlu yönde etkiler.

*Sağlıklı ve güzel bir cilt ile saç eldesinde F vitamininin etkisi büyüktür çünkü cildin ve saçın nemli kalmasını sağlar.

*Kalp hastalıkları ile savaşan F vitamini, doymuş yağların yakılmasında ve böylece de fazla kiloların azaltılmasında etkilidir.

*F vitamini, oksijenin vücut tarafından verimli şekilde kullanılmasına yardımcı olur. Kıcasacı F vitamini genç kalmayı sağlar.

Haberin Devamı

NELERDE BULUNUR?

1. Kabuklu yemişler ve tohumlar

2. Balık

3. Soya fasulyesi ve mamulleri

4. Mısır, keten, ceviz, kanola gibi bitkilerin yağları

5. Avokado

6. Anne Sütü