Gazete Vatan Logo

Ezel niye kan kaybediyor?

Kanal değiştirdiğinden beri bir sürü eleştiriye maruz kalan dizinin reytingleri düşmeye başladı

1 MAYIS ŞOVU

Gökmen Karadağ’ın yönettiği, Haluk Şahin, Nazlı Ilıcak ve Candaş Tolga Işık’ın sürekli yorumcu olduğu ‘8.Gün’ saat 23.15’te Taksim Meydanı’ndan canlı yayınla TV8’de. Pek çok konu konuşulacak. Bunların arasında benim ilgimi çeken ‘1 Mayıs Marşı aslında ne için bestelendi?’ sorusu oldu. Sarper Özsan tarafından bestelenen marşın Costa Gavras’ın ‘Z’ adlı, 1969 yapımı filmine Mikis Theodorakis’in bestelediği bir şarkıdan esinlendiği iddiası ortaya atılmıştı. Sonra marş Kıraç’ın Fenerbahçe’nin 100. yılı için bestelediği parçada da gündeme gelmişti. 1 Mayıs’a ait bilimum sorular var programda. Bakalım Taksim Meydanı’nda daha neler konuşulacak?

YENER ALBÜM TANITIM TURLARINDA

Hande Yener, ‘Hande’ye Neler Oluyor?’ ve ‘Sopa’ şarkısına çektiği videosuyla ilgili MTV Türkiye’ye açıklamalar yaptı. Şarkıcı yeni albümünde aslında, ‘Hipnoz’da yakaladığı elektronik müzik olayına devam etmiş. Klasik bir Hande Yener albümü, hayranları bildik sound’la yapılan şarkıları sanki diğer albümlerin devamı gibi dinleyecektir. Pop müzikte kendine özgü söz, altyapı ve ses olayını yakaladığı bir gerçek. Yener ‘Artist Spot’ta. (12.00)

SAZIN ÜSTADI ANILIYOR

‘Aşk ile’ programı, müzisyen, yorumcu Gülay’ı ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Yavuz Top’u ağırlayacak. TRT Türk Halk Müziği Korosu Şeflerinden Zafer Gündoğdu’nun hazırlayıp sunduğu programda, Türk Halk Müziği’ne birçok unutulmaz türkü armağan eden bağlama sanatçısı ve derlemeci Ali Ekber Çiçek anılacak. Derlediği ve bestelediği türkülerin birçoğu halk müziğinin klasikleri arasında yer alan bu üstadın eserlerini iki usta yorumcudan dinleyeceğiz. (TRT Müzik / 21.05)

HABERiNiZ OLSUN: SAYAN KALDIĞI YERDEN

3 Mayıs Pazartesi günü ekrana gelecek ‘Sabahın Sedası’nın ilk konukları Mehmet Ali Erbil ve Fatih Ürek olacak. Program, Show TV İç Yapımlar olarak ekrana gelecek. Sayan, açılışı da ‘ her zaman iş yapar’ isimlerle açıyor. Bakalım eski günler geri gelecek mi?

GÖZLEM: “EZEL DÜŞÜŞTE” DEDİM KIZDILAR!

“Ezel eski tadında değil” diye yazdım. Bazı TV eleştirmenleri bu dizinin anlaşılmasının güç olduğunu ima etti. Cansu Dere de ‘basit bir dizi olmadığı, anlamak için düşünmek gerektiği’ yönünde görüş bildirdi İsmail Cem TV Ödülleri Yarışması’nda. Valla düşünecek bir şey yok galiba. Sadece Ramiz Dayı’nın Kerpeten Ali’yi içeride de takip etmesi filan böyle biraz hava verdi diziye. Bahar’ın ablasını Ezel’le yakalaması da ne bileyim sıradan, tüm dizilerdeki bildik ‘sansasyon’ dışında bir şey değildi. Yani zeka isteyen bir durum yok ortada. Dizi normalleştiği için kan kaybediyor aslında, bunu anlayamıyorlar!(Milliyet/CADDE-Sina Koloğlu)

Haberin Devamı