Gazete Vatan Logo

Ezber bozan açıklama!

'A Haber'de Sevilay Yükselir moderatörlüğünde ekranlara gelen ‘Yüzde Yüz Siyaset’ programının bu haftaki konukları Avukat Kezban Hatemi, AP Eski Milletvekili Ozan Ceyhun, Denge Araştırma Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Basri Yıldız ve Akademisyen Prof. Dr. Durmuş Boztuğ oldu.

Genel seçimlerde Alevilerin sandık tutumu ve Dersim Katliamı ile yüzleşme' konularının tartışıldığı programda AK Parti'nin Alevi kimliğiyle dikkat çeken ismi Boztuğ önemli açıklamalarda bulundu.

"ALEVİLER STOCKHOLM SENDROMU'NDA DEĞİL"

Açık ve net şekilde söylüyorum ki Aleviler ne celladına aşıktır ne de Stockholm Sendromu içindedir. Aleviler 'Ali'siz Aleviliğe' gitmez. Çok özür diliyorum iki üç kendinibilmez var bunu söyleyen. Ateist Sünni yok mu? Onlara bakarak Sünni kardeşlerimizi rencide edemeyiz. Aleviler müslümandır, Ehl-i Beyt düşkünüdür.

"ALEVİLERİN ÖZELEŞTİRİ YAPMASINA GEREK YOK"

Aleviler dış mihrakların ilgi odağı. Evinizin içini temizlemezseniz biri gelir daha kirletir. Aleviler asla 12 Eylül cuntasına güvenmedi. Özeleştiri yapmalarına gerek yok. Özeleştiri yapması gerekli biri varsa o da Alevileri solculuğa alıştıranlar, solculuk adına Alevileri kullananlardır. Ali'siz Alevilik kavramı Almanların son dönemde Türkiye'de kaos ve fitne çıkarmak isteyenlerdir. Sayısı 3'tür 5'tir. Geçenlerde 'Ali'siz Aleviliği' ortaya atan kişi aday oldu. Aldığı oy oranı bin küsurlardadir. Bağımsız adaydı.

Haberin Devamı

"CHP'YE OY VERİRLER' TABUSU ARTIK YIKILDI"

Programda bir diğer çarpıcı açıklama da Hasan Basri Yıldız'dan geldi: Türkiye'de bir tabu yıkıldı aslında, "Aleviler topyekun CHP'ye oy verir" tabusu yıkıldı. Son yaptığımız kamuoyu araştırmalarında Aleviler ağırlıklı olarak CHP'ye oy veriyor olsa da AK Parti'ye de MHP'ye de oy veriyor. Binde bir oranında da olsa Saadet Partisi artı BBP bloğuna da oy veriyor. Yani blok halinde CHP'ye oy vermiyorlar artık. Son 12 yıldır mesele böyle.