Gazete Vatan Logo

Eyy Trump! Darcia kızımız ABD’den Deveçatağı’na gelin geldi

Lüleburgaz’ın bir köyünde yaşayan Halil İbrahim Bayrak, sosyal medyada tanıştığı Amerikalı Darcia Hemphill ile dünya evine girdi. Renkli görüntülere sahne olan nikah töreninde Amerikalı gelin, Türk adet ve geleneklerine göre damadın ayağına da bastı

Eyy Trump! Darcia kızımız ABD’den Deveçatağı’na gelin geldi

Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesi Deveçatağı köyünde yaşayan Halil İbrahim Bayrak, 2 yıl önce sosyal medya platformu Facebook’ta paylaştığı bir fotoğrafı beğenmesi üzerine görüşmeye başladığı Amerikalı Darcia Hemphill ile dünya evine girdi. Belediye binasında gerçekleşen nikahta, Amerikalı gelin için tercüman yer alırken, nikah da Türk gelenek ve göreneklerine göre oldu. Çiftin, nikah öncesi heyecanlı olduğu gözlenirken, Amerikalı gelin, tercüman aracılığı ile nikahta “Evet” diyerek, Bayrak’ın ayağına bastı. Damat Bayrak’ın gelin Hemphill’i alnından öpmesinin ardından çifte evlilik cüzdanları verildi. Amerikalı gelin Hemphill, Halil İbrahim Bayrak ile evlendiği için çok mutlu olduğunu söyledi. Bayrak ile sosyal medya platformu üzerinden tanıştığını ve aşık olduğunu ifade eden Hemphill, bir süre sonra Amerika’dan Türkiye’ye geldiğini ve evlenme kararı aldıklarını belirtti. Aile arasında nişan yaptıklarını ifade eden Hemphill, Türkiye’yi çok sevdiğini, Türk adet, gelenek ve göreneklerini de beğendiğini kaydetti. Hemphill, Türkçe olarak “Seni çok seviyorum. Çok mutluyum” diyerek sevgisini gösterdi. Bayrak da bir fotoğraf karesi ile ilişkilerinin başladığını belirterek, bu birlikteliğin çok güzel sonuçlandığını bildirdi. Mutluluklarını ilelebet sürdürmek istediklerini aktaran Bayrak, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Bizim hikayemiz bir fotoğraf karesi ile başladı. Facebook’ta yayımladığım fotoğraf sonrası yazışmaya başladık. İlerleyen süreçte arkadaş olduk ve gün geçtikçe ona aşık olmaya başladım. Sonrasında bu arkadaşlığımızı ileri bir boyuta taşımaya karar verdik ve Türkiye’ye geldi. Hayatımda hiç gezmediğim İstanbul’u birlikte gezdik. Tarihi yerleri dolaştık. Amerika’ya dönmesinin ardından Facebook’tan konuşmaya devam ederken evlenme kararı aldık. Geçtiğimiz hafta aile arasında nişan yaptık ve şimdi de evlendik. Çok mutluyum. İkili daha sonra belediye binası önünde bulunan Lüleburgaz hatırası alanında fotoğraf çektirdi.