Gazete Vatan Logo

Eyvah! Sakarya kuruyor

3 helikopter, Sakarya Nehri’nden orman yangınını söndürmek için su almak istedi ama çok zorlandı

MANYAS gölü, Beyşehir gölü derken bu kez de Sakarya nehri de kuruyor. Sakarya’nın Geyve İlçesi’nde 30 hektar ormanlık alanın kül olmasına neden olan yangına müdahale eden helikopterler, kuraklığın etkilediği Sakarya Nehri’nde su alabilecekleri derinlik bulmakta zorlandı. Köprübaşı Köyü yakınlarındaki çamlıkta dün öğle saatlerinde çıkan yangın, şiddetli esen rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.
Yangına 3 helikopter ile bir uçak havadan müdahale etti. Söndürme çalışmalarına ayrıca Adapazarı ve çevre ilçelerin itfaiye ekipleri, Orman Müdürlüğü’ne ait arazözler, DSİ, Köy Hizmetleri ekipleri, askerler ve vatandaşlar da katıldı. Üç helikopter, yangını kısa sürede söndürmek için alevlerin yakınında akan Sakarya Nehri’nden su almak istedi.

Nehirde su aradılar
Ancak helikopterler, yer yer adacıkların oluştuğu nehirde akan suyun azlığı nedeniyle zorlandı. Helikopterler uzun süre nehirde kovanın gireceği derinlikte su aradı. Ve büyük güçlükle sadece bir bölgeden su alabildi. Yangın uçağı ise Sapanca Gölü’nden su alarak alevlere müdahale etti. Orman yangını saatler süren çalışmalardan sonra kontrol altına alındı. Yangının, bir çobanın ormanda hayvan otlatırken yaktığı ateş sonucu çıktığı öne sürüldü.

Haberin Devamı