Gazete Vatan Logo

Eyüp’te her mahallede iftar

Eyüp Belediyesi, Ramazan ayının farklı geçmesi için bu yıl çok sayıda etkinliğe imza atıyor.

İlki geçen yıl gerçekleştirilen “Her mahalleye iftar sofrası” kapsamında Ramazan boyunca 21 mahallede iftar sofraları kuran Eyüp Belediyesi, binlerce vatandaşa iftarlık dağıtıyor. Eyüpsultan Camisi’ni ziyarete gelen vatandaşları da düşünen belediye, ziyaretçilerin mağdur olmaması için her gün tarihi Cülus Yolu’nda bin 500 kişilik açık hava iftarları düzenliyor. Mobil araçlardan 700 kişiye iftar yemeği dağıtan Belediye, sivil toplum kuruluşlarına, şehit ailelerine, engellilere ve yaşlılara Ramazan boyunca özel iftar yemekleri veriyor.

Tarihi evler yaşatılıyor

Eyüp Belediyesi, Tarihi Osmanlı evlerinde geleneksel şenlik programını bu yıl da devam ettiriyor. Haliç kıyısında kurulan tahtadan Osmanlı evlerinde geleneksel yemek kültürümüzü yansıtan stantlar, çocuklar için eğlenceli etkinlikler, mini lunapark, çay bahçeleri, mini restaurantlar ve açık hava sineması yeralıyor. Feshane’de ve Pierre Loti Tepesi’nde de her gün geleneksel renkli eğlenceler düzenleniyor. Toplu Mahalle İftarlarında, ülkemizin tanınmış hafızları Kuran-ı Kerim okuyor, tasavvuf müziği eşliğinde konserler, ilahiler, çocuklar için Hacivat Karagöz vb. gösteriler düzenleniyor.

İslambey Kapalı Pazaryeri’ndeki iftar yemeğinde konuşan Başkan İsmail Kavuncu, “On bir ayın Sultanı Ramazan birlik ve beraberliğinin en güzel göstergesi. İftar sofralarında dargınlıklar bitiyor. Geleneksel Ramazan coşkusunu, Eyüp’te yeniden yaşatmak istiyoruz” dedi.

Haberin Devamı