Gazete Vatan Logo

Eyüp'de göçük

Baba-oğul inşaatın temeline gömüldü

Eyüp’te, inşaat temelinde meydana gelen toprak kayması sonucu 3 işçi, göçük altında kaldı. İşçilerden biri kurtarılırken, baba-oğul iki işçi yaşamını yitirdi

Güzeltepe Mahallesi Yunus Emre Cadesi Sevhan Sokak’ta, çevredekilerin iddiasına göre, istinat duvarı yapılmadan kazılan inşaat temelinin eğimli olan tarafı, saat 16.00 sıralarında, işçiler Abdullah Demirci (47), oğlu Yunus Demirci (19) ve Mustafa Karayiğit’in üzerine göçtü. Kardeşi ve babası toprak altında kalan vinç operatörü ise son anda kaçarak kurtuldu. Toprak altında kalan 3 işçinin yardımına önce çevredekiler koştu.


Kolunu sallıyordu

Ancak kazma ve kürekle yapılan çalışma sonuç vermeyince itfaiye ve belediye ekiplerinden yardım istendi. İşçilerden Mustafa Karayiğit’in tek kolu dirsek hizasında dışarıda kaldı. Kolunu sallayarak yardım istediğini belli eden işçinin yardımına itfaiye ekipleri koştu. İtfaiyenin uzun uğraşları sonucu toprak altından çıkartılan Mustafa Karayiğit, hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ve belediye ekipleri, zamanla yarışarak toprak altındaki iki işçiye de canlı ulaşmak için yoğun çaba harcadı. Ancak iş makinelerinin de kullanıldığı kurtarma çalışmalarında önce Yunus Demirci’nin, ardından babası Abdullah Demirci’nin cesedine ulaşıldı. Kardeşi ve babasının cesedi toprak altında çıkartılan vinç operatörü, kurtarma ekiplerine tepki gösterdi. İşçi yakınları ile ekipler arasında çıkan arbedeyi polis önledi. Baba ve oğlun cesedi incelemelerin ardından Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

Haberin Devamı