Gazete Vatan Logo

EYT son dakika haberleri: Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında konuştu? İşte son durum...

EYT son dakika haberleri yoğun bir şekilde araştırılırken, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) yasasıyla ilgili son gelişme Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi. Peki Erken emeklilik yasası çıkacak mı? EYT'de son durum nedir? İşte Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ilgili son dakika haberleri...

EYT son dakika haberleri: Bakan Selçuk, Emeklilikte Yaşa Takılanlar hakkında konuştu? İşte son durum...

EYT'de son durum ne? Emeklilikte Yaşa Takılanlar Yasası çıkacak mı? soruları yeniden gündeme geldi. Son ayların en çok konuşulan konularından biri olan EYT konusunda Cumhurbaşkanı Erdoğan başta olmak üzere pek çok siyasi isim ve hükümet yetkilisi EYT ile ilgili sorulan sorulara yanıt veriyor. Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili en son açıklama da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk’tan geldi.

‘’REFORMU GERİYE DÖNDÜRMEK AKTÜERYAL DENGENİN BOZULMASI DEMEK"

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Hürriyet Gazetesi'ne röportaj verdi. Selçuk, Emeklilikte yaşa takılanlar ve 3600 ek gösterge ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Emeklilikte yaşa takılanların yaş ortalamasının 43-47 olduğunu söyleyen Selçuk, "Bunların yüzde 80-90'ı da çalışmaya devam ediyor. Biliyorsunuz, emekliliği hak etmenin üç şartı var: yaş, prim ödeme gün sayısı ve sigortalılık süresi. Dolayısıyla, emeklilikte yaşa takılanlar dediğimizde, yaştan dolayı emeklilik hakkını kazanamayanlar var. Konuyu etraflıca inceledik ve birden fazla alternatif üzerinden çalışıp maliyetleri çıkardık. Yüksek maliyetinin yanı sıra sosyal güvenlik reformundan bir geri dönüşü ifade ettiği için ilke olarak da karşıyız. Reformu geriye döndürmek aktüeryal dengenin bozulması demek" dedi.

Haberin Devamı

KIDEMDE SOSYAL MUTABAKAT

KIDEM tazminatında bir değişiklik düşünüp düşünmedikleri sorusunu yanıtlayan Selçuk, "11. Kalkınma Planı'nda, 'kıdem tazminatı reformu, tarafların sosyal mutabakatıyla gerçekleştirilecek' diye ifade ettik. Dolayısıyla, sosyal mutabakatı önemsiyoruz. Şu anda kıdem tazminatı şöyle olur veya olmaz' diyemem. Çünkü sosyal taraflarla bu konuyu tüm boyutlarıyla konuşamıyoruz. Hemen kırmızı çizgiler çekiliyor. Maalesef, sosyal tarafların tüm netliği konuşamadığı her konu, hep arafta kalıyor" diye konuştu.

CUMHURBAŞKANI: SEÇİM KAYBETSEK DE YOKUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili olarak geçtiğimiz günlerde "Tutturmuş EYT. İskandinav ülkeleri bu sistemle battı. Bizim ülkenin başına da bu erken emekliliği dolayanlar maalesef bunun bedelini ödeyecekler ve ödediler. Niçin erken emeklilik? Ne zaman emekli olması gerekiyorsa o zaman emekli olsun ve parasını en güzel şekliyle alsın. Milletimizin zararına olan bir şeye asla yokum. Seçim kaybetsek de yokum" açıklamasında bulunmuştu.

Haberin Devamı