Gazete Vatan Logo

Eylül ayı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

Emeklinin merakla beklediği soru yanıtlandı. Eylül ayı emekli maaşları Kurban Bayramı öncesi ödeneceği bildirildi. Detayları haberimizde...

Eylül ayı emekli maaşları ne zaman ödenecek?

SGK, "SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı" emeklilerinin aylıklarının Kurban Bayramı öncesi ödeneceğini bildirdi.

ÖDEME TARİHLERİ BELLİ OLDU

Sosyal Güvenlik Kurumundan (SGK) yapılan açıklamaya göre, toplam 1 milyon 960 bin memur emeklisi ile dul ve yetimden, emekli ve malul aylığı alanların hizmet süresi, dul ve yetim aylığı alanların ise hizmet süresi ile aylık bağlama oranları esas alınacak. Fark tutarları, 1 Eylül 2015'ten geçerli olmak üzere hesaplanacak ve ödemeler, aylıkların yatırıldığı banka ve PTT şubelerinde 21 Eylül 2015'te yapılacak.

Buna göre, aylıklarını üçer aylık dönemler halinde almakta olanlardan, 1. grupta Ağustos-2015 döneminde aylık alanlara eylül ve ekim ayı olmak üzere 2 aylık tutarında, 2. grupta Eylül-2015 döneminde aylık alanlara eylül, ekim, kasım ayları olmak üzere 3 aylık tutarında, 3. grupta Temmuz-2015 döneminde aylık alanlara eylül ayı olmak üzere 1 aylık tutarında, aylıklarını her ay alanlara Eylül-2015 ayına ait 1 aylık tutarında aylık farkı verilecek.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Kurban Bayramı'nın 24-27 Eylül tarihlerine rastlaması nedeniyle SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı emeklilerinin aylıklarının daha önce ödeneceğini bildirdi.

Haberin Devamı

SGK'dan yapılan yazılı açıklamada, emekli aylıklarının 4/A SSK emeklilerine her ayın 17-26'sında, 4/B Bağ-Kur emeklilerine her ayın 25-28'inde ve 4/C Emekli Sandığı emeklilerine ise her ayın 1-5'i arasında ödendiği hatırlatıldı.

Açıklamada, Kurban Bayramı'nın 24-27 Eylül tarihlerine rastlaması nedeniyle SSK işçi ve tarım emeklisi, Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisi ile Emekli Sandığı emeklisinin aylıklarının verildiği tarihlerde değişiklik yapıldığı kaydedildi.

Buna göre, SSK işçi ve tarim emeklisinin aylıkları, tahsis numarasının son rakamı 9 olanlara 17 Eylül'de, 5 ve 7 olanlara 18 Eylül'de, 3, 4 ve 1 olanlara 21 Eylül'de, 2 ve 8 olanlara 22 Eylül'de, 0 ve 6 olanlara da 23 Eylül'de ödenecek.

4/B Bağ-Kur esnaf ve tarım emeklisinin aylıkları 22 Eylül'de, 4/C Emekli Sandığı emeklisinin aylıkları ödeme günü 1, 2 ve 3 Ekim'de olanlar 21 Eylül'de, 4 ve 5 Ekim'de olanlar ise 22 Eylül'de maaşlarını alacak.

Haberin Devamı