Gazete Vatan Logo

Eylemci Tarkan!

Ovit Yaylası'nda düzenlenen şenliklere katılan Tarkan hemşehrilerine destek verdi

RİZE'nin İkizdere İlçesi'ne bağlı Ovit Yaylası'nda düzenlenen şenliklere katılan ve bir konser veren Tarkan, bölgede kurulması planlanan hidroelektrik santrallerine (HES) karşı mücadele eden hemşehrilerine destek verdi. Tarkan, ‘Bu toprakları bize dedelerimiz bıraktı. Yok ettirmeyeceğiz. Turizme ‘evet’, HES'lere ‘hayır’ diyoruz” dedi.

Rize'nin İkizdere ilçesinin 2 bin 640 rakımlı Ovit Yaylası'nda Ekşioğlu Vakfı tarafından bu yıl 15'ncisi düzenlenen şenliklere, Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Eşrat Hürmüzlü, Ekşioğlu Vakfı Başkanı Ali Ekşi ile çeşitli illerden gelen yaklaşık 15 bin dolayında vatandaş katıldı. Yöresel sanatçılar eşliğinde bol bol horon çeken vatandaşlar, ünlü şarkıcı Nil Karaibrahimgil'in müzik ziyafetiyle de coştu. Yaklaşık bir saat sahnede kalan Karaibrahimgil, şarkılarının yanı sıra danslarıyla da izleyenlere keyifli dakikalar yaşattı.
Ovit Şenliği'nin son bölümünde ise ünlü sanatçı Tarkan sahne aldı. Sahneye boynunda Rize bezinden yapılan bir atkıyla çıkan Tarkan, bir hafta önce piyasaya sürülen yeni albümünden parçalar seslendirdi. Şarkı aralarında hemşehrileriyle sohbet eden Megastar, “Memleketimde olmak çok güzel. Buralar sanki bir tablo gibi. Her şey çok güzel. Sizleri çok seviyorum ve çok özledim” dedi.

Hemşehrilerine, “Hidroelektrik santralleriyle mücadele nasıl gidiyor?” diye soran Tarkan, daha sonra şunları söyledi:
“HES'lere karşı mücadeleye devam değil mi? Öğrendiğime göre durdurma kararları çıkmış. Sonuna kadar mücadele edin. Ben de sizin yanınızda olacağım. Bu toprakları bize dedelerimiz bıraktı. Yok ettirmeyeceğiz. Turizme ‘evet’, HES'lere ‘hayır’ diyoruz. ‘Su boşa akar’ diyorlar. Öyle bir şey olabilir mi? O zaman güneş ve hava da boş. Sevgili hemşehrilerim sonuna kadar mücadele edeceğiz.”

TARKAN'A ÖZEL KORUMA

Bu arada Rize'ye 6 TIR, birisi iki katlı iki otobüs ve 2 kamyonun yanısıra 64 kişilik ekibiyle gelen Tarkan, geniş güvenlik önlemleriyle korundu. Tarkan'ı konser alanına getiren otobüsün etrafında Jandarma ve özel güvenlik elemanları, adeta kuş uçurtmadı. Tarkan sahnedeyken de kimsenin yanına yaklaşmasına izin verilmedi.

Haberin Devamı