Gazete Vatan Logo

Eylem bitti, para ödendi

Kilimli’de kendilerine madene kapatarak açlık grevi yapan işçiler dün ikna edilerek dışarı çıktı. İşçilere alacaklarının bir bölümü ödendi.

Eylem bitti, para ödendi

Zonguldak’ın Kilimli İlçesi Gelik Beldesi’nde geçen 4 Nisan’da iş bırakan Deka Madenclik A.Ş. ve bu şirkete bağlı Balçın Madencilik’te çalışan 282 maden işçisi, şirketlere ’Paralel Devlet Yapılanması’ soruşturması kapsamında kayyum atanması üzerine eylemler yapmaya başladı. Balçın Madencilikte çalışan 85 işçi, seslerini duyurabilmek için 18 Mayıs’ta çalıştıkları kömür ocağına girerek dışarı çıkmama eylemi başlattı. İşçilerin eylemi 1 gün sonra açlık grevine dönüştü. Geçen 11 günde 68 işçi sağlık sorunları nedeniyle eylemi bırakırken 17 işçi eylemine devam ediyordu. İl Emniyet Müdürü Osman Ak, bugün tekrar ocağa gelerek eylemi sürdüren işçilerle görüştü. İşçiler yaptıkları görüşme sonrası eylemi sonlandırma karar aldı. Dışarı çıkan 17 işçiye ocak önünde bekleyen sağlık görevlileri tarafından kontrolleri yapıldı. Ardından işçilere sosyal yardım olarak 750’şer ve alacaklarının bir bölümü olan 1000’er lira ödendi.

‘Örgüt paralarını almış’

Ak, şunları söyledi: “Karşımızda bir terör örgütünün mağdur ettiği insanlar var, dolandırdığı insanlar var. O insanların 5-6 aydır maaşını vermemiş. Devlete SSK borcunu ödememiş, vergi borcunu ödememiş. Bırakın bunları tazminatının ödememesinin ötesinde gitmiş bunları bankalardan borçlandırmış paralarını elinden almış. Örgütün dolandırıcılık boyutunu biz burada gördük. İnşallah bu arkadaşların haklarını alacağız gereğini de yapacağız.”

Haberin Devamı