Gazete Vatan Logo

Ey yaz! Bir kere de Serdar Ortaç’sız gel

Ey yaz! Bir kere de Serdar Ortaç’sız gel

Her yaz geldiğinde hayatımıza karlar yağdırmaya bayılan adam geri döndü. Aslına bakarsanız 22 yıldır uzaklara gittiği de yok. Anlamına bir türlü vakıf olamadığımız şarkı sözleriyle Serdar Ortaç her daim hayatımızda!

Günümüzün habercisi dizeler

Hakkını teslim etmek gerekiyor; Serdar Ortaç bu işi ta 20 yıl önce çözmüştü. Eğer bugün sosyal medya sitelerinde her dakika karşımıza, birer cümleden ibaret, öncesi ve sonrası olmayan atarlı- giderli ruh halleri çıkıyorsa ya da popüler romanlarımıza lafı gediğine koyma tripleri hâkimse, bu değişimde onun şarkı sözlerinin payı yadsınamaz. Ne de olsa onun şarkıları biraz balık hafızalı şarkılar sayılır. İkinci dizeye gelindiğinde ilk cümlede nelerden bahsedildiğini pek hatırlamayız. Hatırlamamıza da gerek yoktur aslında, çünkü herhangi bir Serdar Ortaç şarkısının herhangi iki dizesi arasında herhangi bir mantık silsilesi bulunmaz. Bulunsa zaten o bir Serdar Ortaç şarkısı olmaz.

Beş dakikada işlem tamam

Şarkılarının hep birbirine benzediği, birbirinden ayırt edilmediği konusunda Serdar Ortaç’ın tavrı çok net; “Topu topu 7 nota varken kaç farklı şarkı yapılabilir ki?” İlham kaynakları arasında Boğaz baş sırayı alıyor. Malumunuz veçhile “Bu deniz, öküze bile ilham verir”. Günlerce, yıllarca şarkı yazmaya çalışanları, mesela The Beatles’ı falan hiç anlamaması ise gayet normal olmalı. O, şarkılarını tuvalette bile olsa beş dakikada hazırlayabiliyor.

Haberin Devamı

6 adımda 22 yıl

1- Kız sanılan delikanlı

Şov dünyasına radyo DJ’i olarak giriş yaptı, ince sesi yüzünden dinleyiciler uzun süre onun erkek olduğunu anlayamadı.

O günlerdeki saç modeli yüzünden onu kız sananların sayısı da bir hayli fazlaydı.

2- Göbekten yenen zeytin

1993’de “Karabiberim” şarkısının klibinde, önünde sere serpe uzanan o günlerin ünlü mankenlerinden İlknur Soydaş’ın göbeğinden yediği siyah zeytinler hâlâ unutulmadı.

3- Ahmet Kaya’ya fırlatılan çatal

1999’da düzenlenen MGD gecesinde Ahmet Kaya’ya çatal fırlattığını hiçbir zaman kabul etmedi ama sahneye fırlayıp 10. Yıl Marşı’nı söylediği için pişman olduğunu, o günü hatırladıkça tiksinip kendinden nefret ettiğini yıllar sonra itiraf etti.

Haberin Devamı

4- Askerden kaçarken hapishane

Aynı yıl “Askerlikten kısmen veya tamamen kurtulmak için hile yapmak” suçundan tutuklandı ve 54 gün Mamak Askeri Cezaevi’nde kaldı.

5- Kıbrıs’a gitmişken kumarhane

Kumar tutkusu yüzünden kaybettiği paralar magazin basını tarafından sık sık gündeme getirildi. Bu nedenle Kıbrıs’ta verdiği konserlerin sayısı neredeyse ülkemizdekine eşitti.

6- Hasta yatağında Twitter

MS hastası olduğunu geçen yıl sosyal medyada paylaştı.

Bazı Twitter kullanıcıları onun samimiyetine inanmayıp “defolarak, bir köşede ölmesini” istediler. Kendilerini anında savcı karşısında buldular.