Gazete Vatan Logo
Magazin EXPO 2016’da yıldızlar geçidi

EXPO 2016’da yıldızlar geçidi

EXPO 2016’da yıldızlar geçidi

Türkiye’nin ilk kez düzenlediği Expo 2016 Antalya’da konser takvimi açıklandı. Aralarında Elton John, UB40, Maroon 5, Tarkan, Sting ve Jennifer Lopez’in de bulunduğu dev isimler görkemli sahne şovlarına imza atacak

SABAH'ın ana medya sponsoru olduğu EXPO 2016 Antalya'da daha önce de İspanyol tenor Jose Carreras ve Fransız soprano Emma Shapplin gibi isimler sahne almıştı. Ekim ayında son bulacak organizasyonda dünyaca ünlü birçok yıldız sahne almaya devam edecek.

1985'te kurulan ve "Holding Back The Years" adlı single ile ABD ve İngiltere listelerine 1 numaradan giren İngiliz pop grubu Simply Red, 6 Haziran'da sahneye çıkacak. Grammy ödüllü Amerikalı rock müzik grubu Maroon 5 ise 9 Haziran'da müzikseverlerle olacak. Grubun "It Won't Be Soon Before Long" albümü ABD'de 1.8 milyon adetlik satış rakamıyla platin plak kazanmış, dünya çapında ise 3.5 milyonluk satış adedine ulaşmıştı.

14 Haziran'da Status Quo, 11-18 Haziran'da dansları ve şovlarıyla Phoenix Fire Dancers grubu, 24 Haziran-24 Temmuz'da dünyaca ünlü sihirbaz Peter Marvey Magician Without Limits, 25 Haziran UB40, 26 Haziran'da Afrojack sahne adıyla tanına Hollandalı DJ ve prodüktör Nick van de Wall sahne alacak. 5 Temmuz Hard rock ve heavy metalin öncülerinden Deep Purple, 9 Temmuz'da megastar Tarkan, 15 Temmuz'da elektronik müzik performanslarıyla Dimitri Vegas & Like Mike grubu sahneye çıkacak.

Haberin Devamı

Müzik dünyasının efsanevi starlarından İngiliz müzisyen Sting de EXPO 2016'da sahne almaya hazırlanıyor. Sting 9 Ağustos'ta şarkılarını Antalyalılar için okuyacak.

10 Ağustos - 9 Eylül'de Kanadalı sokak dans grubu Cirque de soleil, 11 Ağustos'ta MTV ödüllü Hollandalı Olivier Heldens, 15 Ağustos Amerikalı ünlü caz grubu Kool & The Gang, 20 Ağustos Tarkan, 9 Eylül'de İngiliz pop-rock şarkıcısı Elton John yine unutulmaz bir sahne performansına imza atmaya hazırlanıyor. 1970'lerden bu zamana kadar 450 milyondan fazla albümü satılan ve gelmiş geçmiş en büyük şarkıcılar arasında gösterilen Elton John, Grammy, Akademi, Tony ve Altın Küre gibi ödülleri kazanmıştı. 10 Eylül Jennifer Lopez, 12 Eylül 2016 Ricky Martin ve ekim ayında ise Selena Gomez EXPO 2016'ya imza atacak.

Haberin Devamı

LEVEL 42, 80'LERE GÖTÜRDÜ

EXPO 2016 Antalya'da konser veren Level 42 grubu, seslendirdikleri şarkılarla dinleyicileri 1980'lere götürdü. "Lessons in love" ve "Sun goes down" gibi 1980'lerin efsane şarkılarını seslendiren grup, konser sonunda ayakta alkışlandı. Açıklamada, görüşlerine yer verilen grup üyeleri, Mark King ve Mike Lindup, Türk müziğinin gizeminden çok etkilendiklerini ifade etti. King, "Eşimle evlenip, 1990 yılında ilk defa buraya geldiğimizde Tarkan'ı dinlemiştim. 'Seni gidi fındık kıran' beni çok etkilemişti" değerlendirmesinde bulundu.