Gazete Vatan Logo

Evreni felakete sürükleyen mühür

Gazeteci-yazar Neslihan Akbaydar'ın kitabı 'Efendi ve Aşim Köprü ve Ötesi Mührün Sırrı', okuyucuyla buluştu.

Evreni felakete sürükleyen mühür

Tarihte bilinen tüm fantastik kahramanlar bir amaca hizmet eder. Kimileri dünyayı ele geçirmek için kötülüğe hizmet ederken, kimileri de dünyayı yok olmaktan kurtarmak için kötülerle mücadele eder. Biz ise bu kitapta yalnız ama yalnız gerçeklere hizmet ediyoruz.

Öylesi gerçekler ki bunlar, ezber bozduracağız. Peki bunu nasıl mı yapacağız? Her şeyden önce öyle ince detaylara girdik ki bu kitapta fantastik kalıplarına örtülü bir gerçeklik kattık. İşte tam bu gerçeklikten yola çıkarak kaleme alınan eser, zamana ve çok daha fazlasına hükmedebilecek büyük bir gücün saklı olduğu mührün, bir laneti uyandırması ve evreni tarifsiz bir yok oluşa sürüklemesiyle başlıyor. O vakit Yaradan mührü yerine koyma görevini, bir Allah dostu bir de seçtiği âdemoğluna veriyor. Öyle zor bir görev ki o mührü bulup, söylendiği zamanda söylendiği yere koymak.

Dr. Mazhar Çelikoyar (solda) ve Doç.Dr. Şefik İğdem, kansere karşı farkındalık yaratmak için bisiklete bindi.

İki doktor 800 km pedal çevirdi

Küresel Bisiklet İnsiyatifi tarafından kanser farkındalığını artırmak için “Viyana’dan Berlin’e 800 km” adıyla düzenlenen organizasyona 21’i Türkiye’den olmak üzere 338 kişi katıldı. Florence Nigtingale Hastanesi doktorlarından Kulak Burun Boğaz uzmanı Dr. Mazhar Çelikoyar ve Radyasyon Onkolojisi Uzmanı Doç. Dr. Şefik İğdem de pedal çevirenler arasındaydı.

Haberin Devamı

29 Mayıs Pazar günü Viyana’da başlayan etkinlik 7 gün sürdü ve 800 km sonucunda Berlin’e ulaşıldı. Ülkemizden katılan 23 kişi Kanser Savaşçıları Derneği ve Düşler Akademisi yararına etkinlikte yer aldı. Etkinliği Grup Florence Nightingale Hastaneleri destekledi.