Gazete Vatan Logo
Magazin Evren’in oyu kime?

Evren’in oyu kime?

Petek Dinçöz Kenan Evren'e kime oy vereceğini sordu Evren'in yanıtı oldukça ilginçti

Meclis’e CHP milletvekili olarak giren, 6 ay bağımsız kaldıktan sonra AKP’ye transfer olarak 22’nci dönemi tamamlayan Kayseri milletvekili Muharrem Eskiyapan Bodrum Gündoğan’da yaptırdığı 40 odalı İstanbul Palace Oteli’nin açılışını yaptı. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun dayısı ve Nuh Çimento’nun sahibi Eskiyapan, işdünyasından ve siyasetten arkadaşlarını ağırladı.

İstanbul Palace’ın açılışında Muharrem Eskiyapan’ın davetlileri arasında Halis Toprak, Necati Kurmel, Bekir Okan, Kamil Yazıcı, Sefa Sirmen, Asım Kibar, Yüksel Mermer, Hüseyin Bayraktar, Ahmet Kaşıbeyaz, Seyit Eresin, Tevfik Yamantürk, Ali Şen ve Yılmaz Ulusoy gibi isimler vardı. Petek Dinçöz’ün bir konser verdiği gecede resmi açılışı 7’nci Cumhurbaşkanı Kenan Evren gerçekleştirdi. Dinçöz, günün sorusunu konuklara yöneltti: Hangi partiye oy vereceksiniz? İşte davetten ilginç notlar.

* Evren temkinli yanıt verdi. “Hangi partiye oy vereceğini” soran Petek Dinçöz’e Evren, “Benim oyum sana” karşılığını verdi.

* Dinçöz aynı soruyu Ali Şen’e yöneltti. Daha önce, “Oyunu CHP’ye vereceğini” açıklayan Şen soruyu, “Evren Paşa’nın yanıtını çok zekice buldum. Oyum sana” diye yanıtladı.

* Yaptığımız görüşmelerde, işdünyasının AKP’ye oy vermek konusunda ikna olmadığını gördük. Ancak istikrar açısından tek başına AKP iktidarının Türkiye için daha yararlı olacağı görüşünün yaygın olduğu izlenimini alıyoruz. İşadamları “Baykal’lı CHP” seçeneğine soğuk duruyor. Bazı işadamları “MHP’ye oy vermeye hazırlandıklarını” yüksek sesle ifade etmeye başladı.

* İşadamları ve siyasiler arasında seçim tahminleri de önemli yer tuttu. Panasonic temsilcisi, Futbol Federasyonu eski başkan adayı ve eski milli takımlar sorumlusu Ayhan Bermek ile Okan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Okan, AKP’nin alacağı oy oranı oranı konusunda takım elbisesine iddiaya girdi. Barmek, AKP yüzde 36’nın üzerinde oy alırsa elbise kazanacak. Okan ise AKP’nin yüzde 36’nın altında kalacağını düşünüyor.

Haberin Devamı