Gazete Vatan Logo

Evrak alma başlangıç ve bitiş tarihi ne demek? Askerlik evrak alma işlemleri nasıl yapılır, evrak alma bitiş tarihinden sonra ne zaman askere gidilir?

Askerlik evrak alma başlangıç ve bitiş tarihi askerlik yerlerinin açıklanmasıyla gündeme geldi. Milli Savunma Bakanlığı askerlik yerlerini duyurdu. MSB’nin bugün yaptığı duyuruyla da kasım döneminde sevke tabi yedek, yedek astsubay adaylar ile erbaş/erlerin sınıflandırma sonuçları belli oldu. Peki, evrak alma başlangıç ve bitiş tarihi ne demek?

Evrak alma başlangıç ve bitiş tarihi ne demek? Askerlik evrak alma işlemleri nasıl yapılır, evrak alma bitiş tarihinden sonra ne zaman askere gidilir?

Evrak alma ve bitiş tarihinin ne demek olduğu, askerlik yerlerinin açıklanmasıyla en çok araştırılan konulardan biri oldu. Kasım ayı askerlik yerleri belli oldu. Yayımlanan sonuç ekranında evrak alma bitiş ve başlangıç tarihi de yer alıyor. Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan kararla beraber "Sevk Başlangıç/Bitiş" tarihlerinin "Evrak Alma/Başlangıç" olarak değiştirildiği duyurulmuştu.

EVRAK ALMA BAŞLANGIÇ ve BİTİŞ TARİHİ NEDİR?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından alınan kararla beraber "Sevk Başlangıç/Bitiş" tarihlerinin "Evrak Alma/Başlangıç" olarak değiştirildiği duyurulmuştu.

Askerlik başvurusu yapan ya da askerlik çağında olan erkekler için düzenlenen belgelerde bulunan sevk başlangıç tarihi ifadesi, askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin başlangıcını belirtiyor. Sevk bitiş tarihi ise askerlik yapacak kişinin askerlik görevini yapacağı birliğe teslim olacağı tarihin son gününe işaret eder.

ASKERLİK EVRAK ALMA İŞLEMLERİ NASIL YAPILIR?

İlk olarak https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/gir adresine ilk olarak giriş yapılır.

Haberin Devamı

Menüden "Kamu Kurumları" seçeneği tıklanır.

Yer alan "Milli Savunma Bakanlığı" seçeneğine tıklanır.

Askerliğe Sevk Belgesi / Askerlik Durum Belgesi başlığı altından belge görüntülenir ve çıktısı alınır.

Sevk sürecinde bulunan tüm belgeler e-Devlet'ten alınacak olup zorunlu kalmadıkça askerlik şubelerinden yapılmayacak. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre tedbirleri kapsamında belirtilen yükümlülerle ilgili, "Yükümlüler; sevk tarihlerinin dört gün öncesinden olmak şartıyla e-Devlet üzerinden Covid-19 anketini doldurmaları zorunludur. Doldurulan anket sonrasında kuruluşlarına yönlendirilirlerse yönlendirildikleri sağlık kuruluşlarında Covid-19 testlerini ücretsiz olarak yaptıracaklar. Test sonucu pozitif çıkan yükümlülerin veya temaslı listesinde yer alanların askere sevk tarihleri tedavileri süresi boyunca ertelenecek.’’ şeklinde açıklama yapmıştır.

EVRAK ALMA BİTİŞ TARİHİNDEN SONRA NE ZAMAN ASKERE GİDİLİR?

Haberin Devamı

1 gün yol izni alan adaylar sevk tarihinden bir gün sonra, 2 gün yol izni alan adaylar sevk tarihinden iki gün sonra, 3 gün yol izni alan adaylar ise sevk tarihinden üç gün sonra birliklerine teslim olabilirler.