Gazete Vatan Logo

Evleri su bastı!

Çatılar uçtu, ağaçlar devrildi...

Yurdu etkisi altına alan şiddetli yağış ve fırtına hayatı olumsuz etkiledi. Evleri su bastı, hortum ağaçları söktü, çatılar uçtu, dereler taştı. Pazar gününden itibaren güneşin tekrar yüzünü göstereceği açıklandı..

Dokuz günlük bayram tatili için genellikle güneye akın edenler dün yağmur ve fırtına nedeniyle evlerine kapanmak zorunda kaldı. Antalya’yı etkisine alan sağanak yağışta çok sayıda ev ve işyeri su altında kaldı. Su baskınları özellikle Yenigün Mahallesi, Kültür Mahallesi ve Teomanpaşa Mahallesi’nde etkili oldu. Evlerini su basan yaşlı bir çiftle engelli bir vatandaş komşularının yardımıyla güçlükle kurtarıldı.

Evlerde mahsur kaldılar

İstanbul’da geceden beri devam eden sağanak yağış gündüz de etkisini sürdürdü. Anadolu yakasında öğle saatlerinde etkili olan yağışla birlikte bazı yerlerde dereler taştı ve su baskınları meydana geldi. Ümraniye’de derenin taşması sonucu bir çok evin giriş kısmında su birikintileri oluştu. Sokaklarda su altında kalınca vatandaşlardan bazıları evlerinde mahsur kaldı, komşusunu ziyarete gelen bir kadında su baskını yüzünden ziyaretten geri dönmek zorunda kaldı. Su baskınıyla birlikte ortaya ilginç görüntülerde çıktı. Dere yatağının taşmasıyla birlikte sokakta biriken suda yılanlar ortaya çıktı. Vatandaşlarda ellerine aldıkları maşayla suyun içinde yılan avına çıktı. Mahalle sakinleri dere yatağının taşmasının su kanallarının yetersiz olmasından kaynaklandığını iddia ederken belediye yetkilileri rögar kapaklarını açarak su tahliyesi yapmaya başladı. İzmir’de dün öğle saatlerinde başlayan ve gün boyu etkisini sürdüren, gece de devam eden sağanak yağmur yaşamı olumsuz etkiledi. Urla ilçesine bağlı Özbek köyünü hortum vurdu. Dün saat 05.30 sıralarında oluşan hortum, okulu, cami ve bazı evlerde büyük hasar oluşturdu. Bir kaç dakika süren hortum ağaçları kökünden söktü, evlerin çatılarını uçurdu, elektrik tellerini kopardı. Köyde ekipler bir yandan hasar tespiti yaparken bir yandan da hortumun oluşturduğu zararları ortadan kaldırılmaya çalışıyor. Manisa’nın Salihli ilçesinde 2 saat aralıksız devam eden sağanak nedeniyle su birikintilerinin oluştuğu caddelerde kalan bazı araçların sürücüleri zor anlar yaşadı. Yollar adeta göle döndü. Sokaklarda göçükler meydana geldi. Yollarda kalan araçlar, suların çekilmesinin ardından çekiciler vasıtasıyla kurtarıldı.

Yağmur arası güneş keyfi

MUĞLA’NIN Bodrum ilçesinde dün sabah saatlerinden itibaren etkili olan kuvvetli yağış ve rüzgar günlük yaşama olumsuz yansıdı. Gümrük Kapısı arkasında bulunan Mendirek bölgesinde 8 metre uzunluğundaki tur teknesi açığa sürüklenerek, büyük bölümü sulara gömüldü. Öğleden sonra yağışlı hava yerini güneşe bıraktı. Bunun üzerine yerli ve yabancı turistler sahillere akın etti.

Haberin Devamı