Gazete Vatan Logo

Evleri ateşe verip kaçıyorlar!

Şırnak’ta terör örgütü PKK mensuplarına yönelik operasyonda sona yaklaşıldı. Köşeye sıkışan ve sık sık kaçma girişiminde bulunan teröristler terk ettikleri evleri ateşe veriyor

Evleri ateşe verip kaçıyorlar!

Kent merkezinde PKK’lı teröristlerin yakalanması, patlayıcılarla tuzaklanan çukur ve barikatların bertaraf edilmesi, halkın can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından güvenlik güçlerince 14 Mart’ta başlatılan “Şehit Jandarma Üsteğmen Mehmet Çifci Operasyonu” sürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri ve emniyet güçlerinin işbirliğiyle yürütülen operasyonlarda, PKK’lı teröristler İsmetpaşa, Gazipaşa ve Bahçelievler mahallelerinde çembere alındı.

Paniğe kapıldılar

Mahalledeki birçok evi mevzi olarak kullanan ve binalara el yapımı patlayıcı tuzaklayan teröristler ise yapıların dış cephelerine açtıkları deliklerden güvenlik güçlerine ateş açıyor. Teröristlerden arındırılan bölgelerde arama tarama çalışmalarını sürdüren ve ele geçirilen tüm delilleri titizlikle inceleyen güvenlik güçleri, örgüt üyeleri arasında panik başladığını belirterek, sık sık kaçma girişiminde bulunduklarına dikkati çekiyor. Teröristler kaçarken de terk ettikleri evleri ateşe veriyor.

Haberin Devamı

9 şehre bidon bidon patlayıcı gömmüşler!

Ankara polisinin iki hafta önce yaptığı operasyonla başlayan süreçte, PKK’nın 4 yıl boyunca 9 ilde toprak altına gömdüğü 1026 litre patlayıcı madde ele geçirildi

Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde iki hafta önce terör örgütü PKK mensuplarınca gömülen sıvı patlayıcı maddelerin bulunmasının ardından, örgütün 2012 yılından itibaren 9 ilde toprak altına sakladığı bin 26 litre patlayıcı bulundukları yerlerden çıkartılarak imha edildi. Patlayıcılar Ankara, İstanbul, İzmir, Eskişehir, Muğla, Konya, Şanlıurfa, Antalya ve Mersin’de bulundu. Öncelikle Ankara’nın Çamlıdere ilçesinde otoban yakınlarında Jandarma ekiplerinin de katılımıyla yapılan aramalarda 4 büyük 4 küçük bidona konulan nitrometanın gömüldüğü 3 ayrı nokta tespit edildi. Kazı sonunda çıkartılan sıvı patlayıcı miktarının 120 litre olduğu belirtildi. Soruşturmayı derinleştiren ekipler şüphelilerin 2012 yılından itibaren Ankara’nın yanı sıra 8 ilde daha benzer şekilde patlayıcı gömdüklerini tespit etti. Bunun üzerine İstanbul, İzmir, Eskişehir, Muğla, Konya, Şanlıurfa, Antalya ve Mersin’e gönderilen ekipler, yerel emniyet birimleri ile belirtilen adresleri kontrol etti. Şanlıurfa ve Antalya’ya gömülen patlayıcıların, bu illerde emniyet güçlerince gerçekleştirilen operasyonlarda daha önce ele geçirilen patlayıcılar olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

206 litresi İstanbul’da

Ankara’daki çalışmaların devamında İstanbul’a da giden ekipler, zanlıların evlerinde 106 litre, Şile ve Çatalca’daki ormanlık alanlarda yapılan kazılarda ise toprağa gömülü 2 büyük 2 küçük bidon halinde 100 litre nitrometan ele geçirildi

Kızılay bombaları da toprağa gömülmüş

2 hafta önce yapılan operasyonda patlayıcıları gömen zanlılar gözaltına alınmıştı. Kızılay’da 13 Mart’ta gerçekleştirilen bombalı saldırıda kullanılan patlayıcının da Çamlıdere’ye gömüldüğü ve oradan çıkartılarak arabaya yüklendikten sonra eylemde kullanıldığı ortaya çıkmıştı.

‘Sizi kandırıyorlar, TESLİM OLUN’

Nusaybin’de PKK mensuplarına yönelik operasyonda güvenlik güçleri, teröristlere “teslim olun” çağrısında bulunuyor. Zırhlı araçlardan yapılan anonslarda, “Size yalan söylüyorlar. Sizi kandırıyorlar. Bunlara inanmayın. Kimse size yardıma gelmez. Kaçacak yeriniz yok. Örgütü yönetenler öleceğinizi bile bile bu kapanın içine sizi terk ettiler. Şimdi ne olacak? Neden ölümü bekliyorsunuz? Diğerleri nerede? Neden sizi yalnız bıraktılar? Bu ölümler kimin işine yarıyor iyi düşünün. Teslim olun. Canınız devletin güvencesindedir. Korkmayın” ifadeleri kullanılıyor.

Haberin Devamı

25 PKK’lı teslim oldu

Mardin’in Nusaybin ilçesinde 25 terörist, teslim oldu. İlçede PKK’lı teröristlerce açılan çukurların kapatılması, barikatların kaldırılması, tuzaklanan patlayıcıların imhasına yönelik TSK ve emniyet unsurlarınca başlatılan ‘Atmaca-7 Operasyonu’ sürüyor. Abdulkadir Paşa Mahallesi’nde çembere alınan ve çıkış yolları kapatılan teröristlerden 25’i teslim oldu.