Gazete Vatan Logo

Evler aranamıyor

Kayıp Leyla’nın bulunabilmesi için özel bir ekip görevlendirilirken, küçük kızın kaybolduğu köyde tüm evlerde arama yapılabilmesi için Bakanlar Kurulu Kararı gerektiği öğrenildi.

Evler aranamıyor

Ağrı’da kaybolduğu Ramazan Bayramı’nın birinci gününden itibaren haber alınamayan Leyla Aydemir (3) için Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından görevlendirilen 10 kişilik özel ekip, kente geldi. Özel ekibin Kayseri’deki kayıp 3 çocuk vakasını çözen ekip olduğu belirtildi. Leyla Aydemir’in kaybolduğu Ağrı’nın Bezirhane köyündeki evler Bakanlar Kurulu Kararı olmadığı için güvenlik güçleri tarafından aranamadığı ortaya çıktı. Bu yüzden köydeki evleri kendilerinin tek tek aradığını söyleyen Leyla’nın dedesi Zeki Aydemir, “Bir köydeki tüm evlerin güvenlik kuvvetleri tarafından aranabilmesi için Bakanlar Kurulu izni gerekiyormuş. Bu nedenle evlere köpeklerle birlikte bizler girip tek tek arama yaptık. Ama yok. Çalışmalar devam ediyor. Ümidimizi yitirmedik” dedi.

Arayan çocuk çıktı

Ağrı’nın Bezirhane köyünde bayramın birinci günü kaybolan Leyla Aydemir’i arama çalışmaları devam ederken, baba Nihat Aydemir’e gizli numaradan bir telefon geldi. Telefonla arayan kişinin bir kadın olduğunu belirten amca Yusuf Aydemir, “Ağabeyimin telefonunu aradılar. 1 dakika 45 saniye görüştü benimle. Israrla bir yerlere bırakmalarını istedim. Davacı olmayacağımızı söyledim” dedi. Bunun üzerine özel ekip bu konuyu inceledi. Aramanın, başka şehirden yapıldığı, telefonu açan kişinin olayla ilgisi bulunmayan küçük yaştaki çocuk olduğu tespit edildi.

Haberin Devamı

Leyla’yı Mavi ve Modül arıyor
Jandarma Genel Komutanlığınca köye gönderilen iki kadavra ve ceset arama köpeğinin arama çalışmalarının olumsuz sonuçlanması üzerine harekete geçen ekipler, ‘Mavi’ ve ‘Modül’ adında iki kadavra ve ceset arama köpeğini daha köye getirdi. Jandarma ve polis ekipleri, kırsal ve şehir merkezlerinde yürüttüğü araştırmalarda Leyla’nın, Mardin, Sivas ve Silivri’de görüldüğü iddialarının da asılsız olduğunu saptadı.
Özel ihbar hattı 0505 022 74 27
Gelen ihbarları tek tek değerlendiren ve araştıran ekipler, 12 ildeki ihbarcılara çok kısa sürede ulaşmasına rağmen herhangi bir bulguya rastlamadı. İhbarların zaman kaybına yol açmasını önlemek amacıyla vatandaşların daha duyarlı olması istendi. Leyla için kurulan kriz masasında görevli ekip, ihbarları tek noktada toplamak amacıyla ‘0505 022 74 27’ numaralı ihbar hattı oluşturuldu.
Beyaz minibüs iddiası asılsız
Ankara’dan teknik anlamda istihbarat sağlayacak uzmanların da bulunduğu ekip, Leyla Aydemir’i bulmak için il genelindeki Kent Güvenlik Yönetim Sistemi (KGYS) ve Plaka Tanıma Sistemi (PTS) kameralarını inceledi. Köy ve çevresinde çocuklara camları kırık beyaz minibüsle şeker dağıtıldığı iddiası üzerine araca ulaşan ekipler, yaptıkları incelemede bu iddianın da asılsız olduğunu belirledi.

Haberin Devamı