Gazete Vatan Logo

Evleniyor mu?

O iddialar yeniden gündemde

İmralı görüşmesi sırasında bağımsız milletvekili Ahmet Türk’e ‘’Şanlıurfa’da eski bir milletvekili 8 çocuklu kadınla evlenmiş’’ diyen Abdullah Öcalan’ın da yeniden evliliği düşündüğü iddialarını gündeme getirdi.

Öcalan’ın evlilik planı halen TBMM Genel Kurulu gündeminde bulunan mahkuma eş izni öngören kanun tasarısı görüşmelerinde de tartışılmıştı. Adalet Bakanı Sadullah Ergin ‘’Mahkumlara eş hakkından Öcalan da yararlanacak mı?" sorusuna “Evli olan, iyi halli hükümlüler bundan istifade edecek’’ cevabını vermişti.

KAYITLARA GÖRE HALEN EVLİ

Nüfus kayıtlarına göre Abdullah Öcalan halen Kesire Yıldırım ile evli görünüyor. Şanlıurfa Halfeti doğumlu Ömer ve Üveyş'ten olma 23…..408 TC kimlik numaralı olan Öcalan, 24 Mayıs 1978’de, 23.…..940 TC kimlik numaralı Kesire Yıldırım ile Ankara Gençlik Parkı nikah salonunda evlendi.

Kayıtlarda Öcalan çiftinin "Boşanma Tarihi" ve "Ölüm Tarihi" haneleri ise boş görünüyor. Ancak medeni kanuna göre 3 yıl ayrı yaşayan çiftler boşanabiliyor. Öcalan, Suriye’de de birlikte olduğu karısını 1980’li yıllarda Yunanistan’a göndermiş ve Kesire Öcalan da, İsveç’e kaçıp örgütten ayrılarak izini kaybettirmişti. (Gazeteport)

Haberin Devamı