Gazete Vatan Logo

Evet, Meryem’i bir daha öldüremez!

Üç çocuk annesi eşi Meryem Yılmaz’ı sokak ortasında bıçaklayarak öldüren eşi İbrahim Yılmaz’a ceza indirimi uygulayan Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza’nın gerekçesi: “Bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaate varıldı”

Evet, Meryem’i bir daha öldüremez!

Diyarbakır’da üç çocuk annesi eşini bıçaklayarak öldüren sanığa ‘haksız tahrik ve saygın tutum’ indirimi uygulayarak 20 yıl ceza veren mahkeme gerekçeli kararında, ‘sanığın bir daha suç işlemeyeceği konusunda olumlu kanaate varıldığını’ belirtti.

‘Saygın tutum’

Çermik ilçesinde, 36 yaşındaki İbrahim Yılmaz, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde, 12 yıllık eşi 28 yaşındaki Meryem Yılmaz’ı sokak ortasında bıçaklayarak öldürdü. Diyarbakır 6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi, Yılmaz’ı önce ‘kasten öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırdı. Eylemin haksız tahrik altında işlendiğini belirterek cezanın 24 yıla indirilmesine karar veren mahkeme, sanığın duruşmadaki saygın tutumunu dikkate alarak cezayı 20 yıla indirdi.

Kaçtı ama kurtulamadı

Mahkeme gerekçeli kararını da açıkladı. Kararda çift arasında çeşitli nedenlerle zaman zaman tartışma çıktığı ve geçimsizliğin başladığını anlatıldı. Sanığın, eşinin başkasıyla var olduğunu düşündüğü duygusal ilişki nedeniyle olay günü eşiyle tartıştığını belirten mahkeme, tartışma sonucunda MeryemYılmaz’ın eşinin saldırısı nedeniyle evden kaçtığını belirtti. Kovalama sonucu sanığın eşini yakalayarak sırtından ve göğsünden olmak üzere öldürme kastıyla yaraladığını vurguladı. MeryemYılmaz’ın aldığı yaralar sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği belirtilen kararda sanığın bu haliyle ‘Kasten öldürme’ suçunu işlediği vurgulandı.

Haberin Devamı

Erkeğin beyanı esas!

Sanığın savunmasına göre, maktulün kendisine “Sen ne kadar safsın. İlişkimi öğrendiğin halde bana bir şey yapmıyorsun, nasıl erkesin?” dediğine dikkat çeken mahkeme, bu sözler sonucunda hiddet veya şiddetli elemin etkisiyle ve haksız tahrikin etkisi altında öldürme eyleminin gerçekleştiğini kabul etti. Bu durumun sanık lehine yorumlanarak haksız tahrik indirimi uygulandığını bildiren mahkeme, sanığın ‘yeniden suç işlemeyeceği hususunda olumlu kanaate varılması’ nedeniyle de cezada indirim uygulandığını açıkladı.

Avukat: Hukuka yasalara aykırı

Gerekçeli kararı değerlendiren MeryemYılmaz’ın avukatı Özden Sanal, Yargıtay’a temyiz başvurusu yaptı. Verilen kararın hukuka ve yasalara aykırı olduğunu belirten Avukat Sanal şöyle dedi: “Buradaki cinayet nedeni ilişkinin olduğunu düşündüğü için değil, eşinin gitmesini hazmedememesidir. Duygusal bağ olduğu sonucu çıkarılması gerçeğe aykırıdır. Sanık Meyrem’i 3 kez bıçaklamıştır. Meryemcan havli ile kaçmasına, araya o kadar kişi girmesine rağmen yakalayıp 3 kez bıçaklamıştır. Bu canavarca hisle işlenmiş bir suçtur. Evde yaşananları gören çocukları tanık olarak dinletmek istememize rağmen mahkeme kabul etmemiştir. Verilen karar hukuka ve gerçeklere aykırıdır.”

Haberin Devamı