Gazete Vatan Logo

Evdeki mikrop fabrikaları

Amerikan Guelph Üniversitesi bağışıklık anabilim dalı yaşam ve çalışma alanlarında mikropların en çok ürediği yerleri televizyon, cep telefonu ve tablet ekranları olarak gösteriyor.

Evdeki mikrop fabrikaları

Amerikan Guelph Üniversitesi bağışıklık anabilim dalı yaşam ve çalışma alanlarında mikropların en çok ürediği yerleri televizyon, cep telefonu ve tablet ekranları olarak gösteriyor. Bir diğer yer ise banyo ve mutfaklarda kullanılan temizlik süngerleri. Mikropların asıl bulaşım noktalarının ilk ve en bilineni genellikle hapşırıkla bulaşan mikrop damlacıklarıyken ikincisi de kirli yüzeylere dokunduktan sonra solunum kanallarına (ağız ve burun) yaklaştırılan ellerdir. Bu nedenle yapılacak en pratik ve alışkanlık haline getirilmesi gereken şey, elleri yüzden uzak tutmaktır.

Bulaşık süngerine dikkat!

Güçlü deterjanlar veya oksijenli sular seyreltilerek temiz bezle yüzeyler silinip tam hijyen sağlanabilir. Ev içerisinde ortak kullanımda olan dokunmatik ekranlar da mikropların en hızlı bulaştığı alanlardır. Özellikle çocukların özensizce kullandığı tablet ekranları her kullanımdan sonra ıslak mendil yardımıyla temizlenmeli. Tabletler ve televizyonların yanı sıra musluklar, mikrodalga, buzdolabı, çamaşır ve bulaşık makinelerinin açma kapama kolları, kapı kolları da sık sık temizlenmelidir. Mutfak ve banyolardaki temizlik süngerleri ise mikropların en hızlı ürediği yerler. Sık sık değiştirilmeli, ya da alkol ile yıkanmalı.

Haberin Devamı