Gazete Vatan Logo

Evde olmayı çok özledim!

Sincan çıkışı evinde kızı Yağmur ve oğlu Deniz tarafından karşılanan Mustafa Balbay gözyaşlarını tutamadı, “En çok ailem ve çocuklarımla evde vakit geçirmeyi özledim” dedi

Evde olmayı çok özledim!

Mustafa Balbay, dün cezaevinden ayrıldıktan sonra evine geldi. Evinde oğlu deniz ve kızı Yağmur tarafından karşılanan Mustafa Balbay, VATAN’a yaptığı değerlendirmede “Bu süreçte bütün gazetelerin özgürlükten yana tutum alması, beni ayrıca memmun etti. Umut verici bir süreç başlıyor. En çok ailemle çocuklarımı özledim. Onlarla evde vakit geçirmeyi özledim. Onun dışında en çok ormanda koşmayı özledim. İlk olarak ODTÜ ormanında yürümek ve koşmak istiyorum” dedi.

Balbay'ın evine girdiği ve çocuklarına sarılmak için kollarını açtığı o an AA foto muhabiri Volkan Furuncu'nun objektifine böyle yansıdı.



Haberal’la kucaklaştı

Cezaevi çıkışı Balbay’ı karşılamaya gelenler arasında Ergenekon davasından beraber yargılandığı, hükümle birlikte tahliyesine karar verilen CHP Zonguldak Millvekili Mehmet Haberal da vardı. Balbay ile Haberal, cezaevi çıkışında sarılarak hasret giderdi. Balbay, “Muayene olmanız gerekiyor” diyen cezaevi yetkililerine, “Haberal hocam burada, o muayene etse olmaz mı?” diye espri yaptı.





Balbay’ı karşılamaya, Haberal’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi ve çok sayıda CHP’li vekil de geldi. Balbay, sağlık muayenesinin ardından Zülfü Livaneli’nin “Hey Özgürlük” şarkısı eşliğinde yüze yakın araç konvoyunun eşlik ettiği parti otobüsüyle Yüzüncü Yıl semtindeki evine gitti. Balbay, evinin önünde çok sayıda CHP’li tarafından karşılandı. Balbay otobüsten inerken kızı Yağmur babasına koşarak uzun uzun sarıldı.



Rahatsız kanepe!

Balbay, oğlu Deniz ile evinde kucaklaştı. Salonda kanepeye oturan Balbay rahat edemeyince “Onca duvar ve demirden sonra o kadar yumuşak geldi ki rahatsız etti” diye espri yaptı. Oğlu Deniz’in “Artık gitmeyeceksin değil mi” diye sorması üzerine gözleri doldu.




Çocukları okula götürecek

Bu sabah oğlu Deniz ve kızı Yağmur’u okula götüreceğini söyleyen Balbay, çocuklarına “Beni arkadaşlarınızla tanıştıracaksınız değil mi?” diye sordu. Deniz, “Benim arkadaşlarım seni gazeteden görmüş” dedi. Balbay daha sonra yazarı olduğu Cumhuriyet gazetesinin yazıişleri toplantısına katılacak ardından da yemin için Meclis’e geçecek.



Özkan’ın kızından telefon

Balbay’a evde ilk telefon Tuncay Özkan’ın kızı Nazlıcan Özkan’dan geldi. Balbay, Nazlıcan’a “Ankara’da bir abin var. Görüşeceğiz mutlaka, baban da yanımıza gelecek” dedi.


Balbay evde misafiri olan bir grup gazeteciye şunları söyledi:

- HİÇ KİN YOK: Bazen diyorum ‘Balbay, hiç mi sende kin yok’, gerçekten yok. Anayasa Mahkemesi süreci biraz da Türk usulü oldu. İç hukuk yollarında umut yok denildiği anda geldi... Menderes’leri asıyorsun ardından üç kişinin daha asılmasını istiyorlar. 12 Eylüller, 28 Şubatlar... Deniz’e ve Yağmur’a bu duyguları bırakmak istemiyorum. Başka duygular bırakmak istiyorum.

- ÇİÇEK’TEN TELEFON: Yarın Meclis’e gideceğim yemin edeceğim. Cemil Çiçek aradı yoldayken ‘geçmiş olsun’ dedi. O da bu tür şeylerin yaşanmaması temeni etti. ‘Yarın gelecekseniz Meclis’te görüşürüz’ dedi.

- İLK HAYRIM BDP’YE: Engin Alan da BDP’liler de çıkacak inşallah. Benim ilk hayrım onlara oldu. Onlar başvurmamışlardı onların da Meclis’e geleceğini dünüşünüyorum.

- YENİ BİR HAYAT: Şimdi yeni bir hayata başlayacağız. Tanrıdan ne gelir bilinmez ama ben kendime karşı görevimi yaptım ve doğal ömrümü ruhen 10 yıl uzattığımı düşünüyorum. Tahliyeyi ilk duyduğumda bir haykırdım. Tabii tam saat 18 sıralarında ‘Gerekçeli karar yarın öğleyin ulaşacak’ dediler. ‘Ben de yarına kaldı’ diye düşündüm.

Evde olmayı çok özledim

‘Bu gece babamla yatacağım’

Mustafa Balbay, cezaevine girdiğinde daha 8 aylık bir bebek olan oğlu Deniz, babasını eve geleceğini öğrenince sevinç çığlıkları attı ve “Bu gece babamla yatacağım” dedi. Kızı Yağmur ise babasının gelmesini bekleyemeyip otobüse doğru koştu, babasına sarıldı. Yağmur “Cezaevinde babamı karşılamaya gidecektim ama babamın en büyük isteği, bir gün kapıyı çalması ve benim o kapıyı açmamdı. Ben de onun bu hayalini gerçekleştirmek için burada bekliyorum. Bu tarifsiz bir duygu. Ben onu heyecanla bekliyorum. Kardeşim çok yorgun, heyecanlandı babam hakkında bir şey duydukça. Kardeşim uyuya kaldı. İlk ben öğrendim tahliye olmasını. Hemen anneannem ile dedemin yanına koştum. Bağıra bağıra söyledim babam tahliye oluyor diye” duygularını dile getirdi. Yağmur’un bir de dileği vardı: “Cezaevinde olan veya babasından uzak olan kız çocuklarına, bütün çocuklara darısı onların başına diyorum. Umarım onlar da en yakın zamanda babalarına kavuşur. Şu anda mutluyum, sevinçliyim, ama bir yandan diğerleri için de üzülüyorum. Onların da çabucak özgürlüklerine kavuşmalarını istiyorum...”

BALBAY: DONDURMAYI ÜFLEYEREK YİYORUM!

AYM BALBAY'I HAKLI BULDU





Haberin Devamı