Gazete Vatan Logo

Evde balonla oynarken öldü!

Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde evde balon yutan 20 aylık Yusuf Buğra hayatını kaybetti. Küçük çocuğun kalbinin durduğu öğrenildi.

Olay Kocaeli'nin Dilovası ilçesi Mimarsinan Mahallesi Mimar Sinan Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evde annesi Seyhan Şanlı'nın temizlik yaptığı sırada balonla oynayan 20 aylık Yusuf Buğra, balonu ağzına götürdüğü sırada bir anda yuttu. Sesi duyan annesi Seyhan Şanlı hemen Yusuf Buğra'yı alarak, mahalle sakinlerinin de yardımıyla hastaneye götürdü. Yolda kalbi duran minik Yusuf Buğra'nin kalbi tekrar çalıştırıldı. İlk gittikleri hastanede müdahale edilemeyen Minik Yusuf, daha sonra başka bir hastaneye kaldırıldı. Burada da yapılan müdahalenin ardından tekrar başka bir hastaneye yönlendirilen aile, gittikleri hastaneden de yanıt alamayınca tekrar aynı hastaneye geri döndü. 4 hastane gezen aile, ikinci defa geldikleri hastanede minik çocuklarını kaybetti.

Yusuf Buğra ve 6 aylık bir bebeği daha olan baba Kürşat Kemal Şanlı, hastane hastane dolaştıklarını, saatlerce müdahale edilmeden bekletildiklerini iddia ederek şunları söyledi:

KALBİ DURDU

"Çocuğum balonla evde oynuyorken, yere düşüyor. O anda içini çekerken balon nefes borusuna kaçıyor. Burada mahalledekilerin yardımıyla hastaneye götürüyorlar. Yolda zaten çocuğumun kalbi duruyor. Sonra tekrar hayata getiriyorlar. Çocuğun bütün fonksiyonları geri dönüyor. Daha sonra ambulansla Farabi Devlet Hastanesi'ne kaldırıyor. Ben de o sırada Adapazarı'nda şantiyedeydim. Hemen atlayıp hastaneye geldim. Orada 2 saat bekletildik. Sonra çocuğu makineye bağladılar ve dediler ki, 'sevkini hazırlıyoruz' Bu sevki, çocuğu gönderdikten sonra biz de götürebilirdik. Sonuçta bu bir evrak. Daha sonra, 'Yüzyıl Hastanesi'ne kaldıracağız' dediler. 3 saat de orada bekledik. Çocuk zaten o sırada ölmek üzereydi. Sonra, 'ciğerinde balon parçası kaldı' diyerek tekrar Farabi Devlet Hastanesi'ne sevk ettiler. Zaten Farabi'ye geri geldiğimizden 15 dakika sonra hayatını kaybetti."

Haberin Devamı

"5 saatin 4 saatini bekleyerek geçirdik. En fazla 1 saat müdahalede bulundular" diyen baba Şanlı, "Bana eşim haber verdi. Zaten hemen iş elbiselerimle apar topar çıktım. 20-25 dakika sonra hastaneye vardım. Orada oğlum 5 saat sonra vefat etti. Biz o 5 saatin 4 saatini bekleyerek geçirdik. En fazla 1 saat müdahalede bulundular. O bir saatte zaten ambulans, makineye bağlama, o yani. Başka hiçbir şey yapılmadı. İlk gittiğimizde biz zaten ameliyat olacağı hastane götürmüştük. Orada ameliyat olsaydı belki de çocuğum şuan yaşayacaktı. Baştan sona ihmal. Bu böyle olmayacak. Boş durmayacağız. O müdahaleyi yapmayan doktorun ismini de öğrenebileceğim birimler var. Yani boş durmayacağım" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Hastaneye yönetimi ise konuyla ilgili gereken müdahalenin yapıldığını söyledi.