Gazete Vatan Logo

Evde bakım maaşı yatan iller 14 Şubat 2020 ! (Evde bakım parası yatan iller 14 şubat güncel liste) Hangi illere yattı?

Evde bakım parası yatan iller, bugün de en merak edilen konulardan biri oldu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca, bakıma muhtaç ihtiyacı olan engelliler ile yaşlı bireylerin ailelerinden ayrılmamaları için ödenen Evde Bakım maaşı sabırsızlıkla bekleniyordu. Arama motorları üzerinden evde bakım parasının yatıp yatmadığını sorgulanıyor. Peki, evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşının ödendiği nasıl anlaşılır? İşte, 14 Şubat 2020 evde bakım parası yatan iller listesi

Evde bakım maaşı yatan iller 14 Şubat 2020 ! (Evde bakım parası yatan iller 14 şubat güncel liste) Hangi illere yattı?

Evde bakım maaşı yattı mı? Evde bakım maaşının hesaplara yatıp yatmadığı nasıl öğrenilir? Soruları evde bakım maaşı alan işçiler ve aileler tarafından merak edilip, araştırılıyor. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yatırılan evde bakım maaşı başvuruları nasıl sorgulanır? Evde bakım maaşı ne kadar? İşte, evde bakım maaşına dair detaylar...

EVDE BAKIM MAAŞI NASIL SORGULANIR 2020?

Evde Bakım aylığı ödemelerini E Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile E Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna "Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama" yazın ve tıklayın. Açılan sayfada maaş ödemesi ile ilgili detayalar ulaşabilirsiniz. Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama özelliği Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı sekmesinin altında bulunur.

E-DEVLET ÜZERİNDEN EVDE BAKIM PARASI SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYIN

SMS İLE EVDE BAKIM AYLIĞI SORGULAMA

Evde bakım aylığı alanlar sorgulama yapmak için telefonlarının SMS özelliğini de kullanabilir. Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e SMS atarak bakiye takibi yapabilirler. Mesaj göndermeniz dahilinde 1 SMS ücreti operatörünüz tarafından tahsil edilir.

Haberin Devamı

EVDE BAKIM PARASI YATAN İLLER GÜNCEL LİSTE (14 ŞUBAT)

Evde bakım maaşları, Bakanlık tarafından il il yatırılıyor. 14 Şubat 2020 tarihi itibariyle 27 ilde evde bakım paraları yattı. Ödemelerin ilerleyen günlerde diğer illerde de yapılması bekleniyor.

1- Tokat

2- Aksaray

3- Amasya

4- Edirne

5- Hatay

6- Samsun

7- Antalya

8- Afyonkarahisar

9- Sakarya

10- Karabük

11- Malatya

12- Bolu

13- Ordu

14- Zonguldak

15- Denizli

16- İstanbul

17- Mugla

18- Manisa

19- Şanlıurfa

20- Konya

21- Ankara

22- Kırıkkale

23- Mersin

24- Bilecik

25- İzmir

26- Aydın

27- Balıkesir


EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR 2020?

Yeni yılda, memur maaş katsayısına bağlı olarak 65 yaş aylığı, engelli yardımı, engelliler için evde bakım parası başta olmak üzere tüm sosyal yardımlar zamlandı. Sosyal yardımlarda yüzde 5.49 oranında artış yapıldı.

2020 yılında evde bakım maaşlarına zam geldi. 2019 yılında 1.384 lira tutarındaki evde bakım desteği, 2020 yılında 1.460 liraya yükseltildi.

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Evde bakım maaşı alabilmek için aşağıdaki 3 şartın bulunması gerekiyor:

1) Gelir kriterlerinin uygun olması,

Haberin Devamı

2) Bakıma muhtaçlık kriteri,

3) Ağır engelli olduğunu belirten sağlık kurulu raporu.

Evde bakım parası almak için hane halkının tüm net geliri toplanıyor ve hane halkı sayısına bölünüyor. Buna engelli kişi de dahil. Evde bakım maaşı almak için engelli kişinin ikametgahının bulunduğu yerdeki Aile ve Sosyal Politikalar İl veya varsa ‘İlçe Müdürlüklerine’ başvuru yapılıyor.