Gazete Vatan Logo

Evde bakım maaşı sorgulama: Maaşlar ayın hangi günü yatırılıyor?

Evde bakım parası ya da engelli evde bakım maaşı, dün Tokat, Sakarya, Amasya, Giresun, Hatay ve Siirt’e yattı. Henüz evde bakım maaşı yatmayanlar ise sorgulamaya başladı. Peki, 13 Kasım evde bakım maaşı hangi illere yatacak? Evde bakım maaşı hangi gün yatırılıyor?

Evde bakım maaşı sorgulama: Maaşlar ayın hangi günü yatırılıyor?

Evde bakım maaşı yatan iller, bugün de birçok kişi tarafından merak edilip araştırılıyor. Evde bakım maaşının yatıp, yatmadığı internet üzerinden sorgulanabiliyor. Peki, 13 Kasım engelli evde bakım maaşı yatan iller hangileri?

EVDE BAKIM MAAŞI HANGİ İLLERE YATTI BELLİ Mİ?

Bakanlık, evde bakım maaşını hesaplara yatırmaya devam ediyor. Dün Tokat, Sakarya, Amasya, Giresun, Hatay ve Siirt’e yattı. Evde bakım maaşları, hafta sonu gibi durumlarda gecikebiliyor. Peki, 13 Kasım engelli evde bakım maaşı yatan iller nasıl sorgulanır?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın E-Devlet kapısında yer alan sayfası üzerinden görüntülenebilen evde bakım maaşı ödeme bilgileri, aynı zamanda Ziraat Bankası üzerinden de SMS ile sorgulanabiliyor.

Maaşlarını Ziraat Bankası üzerinden alanlar, büyük harflerle BAKIYE yazıp 4747'ye göndererek maaşlarının yatıp yatmadığı hakkında bilgi edinebiliyor.

MAAŞLAR AYIN HANGİ GÜNÜ YATIRILIYOR?

Evde bakım yardımı her ay yatırılmakta olup, normal dönemde her ayın 15'i ile 31'i arası hesaplara aktarılmaktadır.

Haberin Devamı

BU AY EVDE BAKIM PARASI NEDEN YATMADI?

Evde Bakım Yardımına ilişkin iş ve işlemlere Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri tarafından bakılmaktadır. Yardımın güncel durumu İl Müdürlükleri aracılığıyla sorgulanabilir. Ayrıca süreli raporu bulunanlar için rapor süresinin dolması, adres değişikliği, gelir durumu değişiklikler de evde bakım parasının yatmamasına sebep olabilmektedir.

EVDE BAKIM PARASI KİMLERE VERİLİR?

Evde bakım maaşı üveyler de dahil olmak üzere bakıma muhtaç engellinin; eşi çocukları ile çocuklarının eşleri, ana ve babası ile bunların ana ve babası, torunları ile torunlarının eşleri, kardeşleri ile kardeşlerinin eşleri, kardeşlerinin çocukları ile kardeş çocuklarının eşleri, eşinin ana ve babası, eşinin kardeşleri, eşinin kardeşlerinin eşleri ile çocukları, amcaları ve amcalarının eşleri, amca çocukları ile bunların eşleri, halaları ile halalarının eşleri, hala çocukları ile bunların eşleri, dayıları ve dayılarının eşleri, dayı çocukları ile bunların eşleri, teyzeleri ve teyzelerinin eşleri, teyze çocukları ile bunların eşlerinin engellinin bakımını sağlaması durumunda verilmektedir.

Haberin Devamı