Gazete Vatan Logo

Ev kadınlarına markette gelir kapısı açacak

155 mağazası olan Onur Market, 2023’te sektörde ilk 5’te olmayı hedefliyor. Satın alma fırsatlarını değerlendiren şirket, istihdamda da kadınlara ağırlık veriyor. 5 bin çalışanının % 42’si kadın olan Onur, ev kadınlarına part time çalışma fırsatı sunacak

Ev kadınlarına markette gelir kapısı açacak

İlk süpermarketini 1996 yılında İstanbul’da açan Özen Grup, bugün Marmara Bölgesi’ndeki 6 ilde 155 Onur Market ile sektörde ilk 8 marka arasında yer alıyor. 2016’da 38 milyon müşteriye hizmet veren Onur marketlerinde bu yıl hedef 64 milyon kişiye ulaşmak.

Geçen yıl Şaypa market zincirini satın alarak atağa kalkan grup, planlarını 2023 yılında sektörde ilk 5’te olmak üzere kurdu. Yeni satın alma fırsatlarını değerlendiren ve görüşmelerini sürdüren Özen Grup, Bursa’daki organizasyonu üzerinden Anadolu’ya açılma planları da yapıyor. Grubun bu yılki en önemli hedeflerinden biri de istihdama yönelik... Yıl sonuna kadar 1.000 kişiye yeni istihdam yaratacaklarını belirten Onur Market İcra Kurulu Başkanı Cemal Özen, “Bunun 270’ini işe aldık. Yıl sonuna kadar 1.000’e tamamlayacağız. 5 bine yakın çalışanımız var ve bunların yüzde 42’si kadın” dedi.

Sayı sınırı yok

Kadınlara yönelik yeni bir projeleri olduğunu kaydeden Özen, ev kadınlarına part time çalışma imkanı sunacaklarını vurguladı. Özen, “Ev kadınlarını da iş hayatına katmak, bütçelerine katkı sağlamak istiyoruz. Ev kadınlarına part time çalışma imkanı sunuyoruz. Ürün tartımı, bakliyat paketlemesi gibi geri plandaki birçok hizmette istihdam sağlayacağız. Şu ana kadar 20 ev hanımı çalışıyor. Bu sayıyı daha da artıracağız. Herhangi bir sayı sınırımız yok. Gelen talebe göre değerlendireceğiz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Anadoluya geçiş Bursa'dan olacak

Büyüme planlarına değinen Cemal Özen, sözlerine şöyle devam etti: “2016 zor bir yıldı ama bizim için önemli bir çıkış yılı oldu. Geçen yıl bizim büyüklüğümüze yakın bir şirket olan Şaypa’yı bünyemize kattık. Bu yıl metrekare bazında yüzde 12 büyüme gerçekleştirmek istiyoruz. Her yıl genelde sektörün iki katı büyümeye imza atıyoruz. 2017 yılında da yüzde 20’nin üzerinde büyürüz. istanbul, Bursa, Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Bilecik’te varız. Bursa’yı merkez alarak Çanakkale, Adapazarı, İzmit ve Düzce gibi illere açılmak istiyoruz. Ayrıca market markalı ürünlerimiz Onur Bereket ve Onur Hamarat’ı da müşterilerimizin beğenisine sunacağız.”

Haberin Devamı

Markette kuyumcu da var tercüman da...

ONUR Market’in Bağcılar’daki Batışehir’de açtığı yeni market farklı bir konsepte sahip. Cemal Özen’in verdiği bilgiye göre markette kuyumcu bile var. Batışehir’de yabancı oranının yüzde 30 olduğunu kaydeden Özen, onların ihtiyaçlarını anlayabilmek anlamında Arapça ve İngilizce bilen bir tercüman istihdam ettiklerini de vurguladı.