Gazete Vatan Logo

Ev arayanlar buraya!

Bildiğiniz seri ilan sitelerini unutun, artık Türkiye'nin dünyada örneği olmayan bir emlak sitesi var...

Ev arayanlar buraya!

Yaşadığımız şehrin yüzü her geçen gün değişiyor ve konut projelerine bir yenisi ekleniyor. Yapılan bu yeni projeleri takip etmek de güçleşiyor. Projepedia.com tam da bu noktada gerekli hale geliyor. Projepedia.com, ev satın almak ya da satmak isteyen kullanıcılara oldukça önemli kolaylıklar getiren bir internet girişimi.


Sinan Tüker ve Kaan Kayahan tarafından kurulan portal, Türkiye’deki emlak projelerini bir araya getiriyor. Bu iki genç girişimci, insanları yormayan ve aradıklarını hemen sunan bir yapıyı insanların hizmetine sunuyor.

Daha önce Çarmıklı Holding ile inşaat tecrübesi edinen kurucular, Projepedia.com fikrini emlak sektöründe Türkiye’de hissettikleri eksikliği gidermek için üstelik dünyada örneği bulunmayan bir projeyle gidermeye karar veriyor. Bu iki genç girişimcinin insanlara sunduğu en önemli şey ise, zamandan tasarruf ve doğru bilgi...


SİTEDE NELER VAR?

Sitenin ana sayfasında bulunan arama motorunun yanı sıra Konut Projeleri, Ticari Projeler, Projelerden İlanlar ve Emlak Haberleri gibi kategori başlıkları bulunuyor. Şu anda sitede 1,083 proje ve 11 binden fazla daire tipi bulunuyor ve gün geçtikçe yeni projeler bu dataya ekleniyor.

Fotoğraf aldatmacalarına son!

Projepedia.com, alışıla gelmiş seri ilan sitelerinden çok farklı. Özellikle ilanlarda bulunan kat planları sayesinde bu farkını da gözler önüne seriyor. Yani projelerin sadece iç mekân ya da dış mekân fotoğraflarını yayınlamakla kalmıyor. Portal bu yöntemle fotoğraf aldatmacaları yüzünden yaşanan hayal kırıklıklarını da ortadan kaldırıyor. Yani işinizde ya da ailenizle geçireceğiniz zamanı ev aramakla geçirmekten sizi kurtarıyor. Özellikle kiracılara ya da ev almak isteyenlere büyük kolaylık sağlıyor. Siteden beğenmeniz yeterli. Evi görmeye gittiğinizde farklı bir görüntüyle karşılaşma sürprizi yok.

İlan vermek çok kolay

Kolay kullanılabilir ana ve ara yüzleriyle şehrin tüm konutlarını ayağınıza getiriyor. Projepedia.com'a ilan vermek de çok kolay... Sadece evinizi satmak mı yoksa kiralamak mı istediğinizi yazmanız yeterli. Gerekli tüm bilgileri sizin için sağlıyor. Konutların tüm teknik özellikleri, kat planı, sosyal imkânları, spor aktiviteleri, güvenlik özellikleri farklı bilgileri kendi datasından otomatik olarak yüklüyor.

Türkiye’de en çok hangi tip evlere bakılıyor?

Öte yandan Projepedia.com’da raporlama sistemi de bulunuyor. İnşaat ve proje sahiplerine sunulan bu sistemle ziyaretçilerin aradığı ev tipi şekilleniyor. Sistemde her türlü bilgiyi detaylı bir şekilde bulabilmek mümkün! Aranan evin nerede olduğu, metrekaresi, oda sayısı ve fiyat aralığı gibi tüm gerçek zamanlı verileri, raporlama sistemi sayesinde proje sahipleri ya da emlak şirketlerinin hizmetine sunuluyor. Üstelik istedikleri gün ya da saatte siteye giriş yapıp bu bilgileri görebiliyorlar.

Evinizi haritadan bulun

Bu sistem hem eğlenceli hem de kullanımı çok kolay. Sadece haritadan ev bakmak istediğiniz alanı çizmeniz yeterli. Sistem size o bölgede ne kadar konut projesi olduğunu, bunların kaçının kiralık ya da satılık olduğunu anında gösteriyor. İstediğiniz alandaki konuta geldiğinizde de size oradaki konutlar hakkında kısa bilgiler veriyor. Bu sayede kendinize uygun evi en hızlı şekilde bulabiliyorsunuz.

Emlak dünyasında neler oluyor?

Türkiye’deki emlakla ilgili güncel bilgi ve haberler de portal içinden takip edebiliyor. En güncel on haberi ana sayfadan görebiliyor. Bu sayede kullanıcılar , emlak dünyasındaki yeni gelişmelerin neler olduğunu en kolay ve en doğru bir kaynaktan öğrenme şansına sahip oluyorlar.

Siz sorun onlar yanıtlasın

Sitede bulunan bize ulaşın butonunu tıklayarak sitedeki uzman kişilere istediğiniz her şeyi sorabilirsiniz. Açıldığı günden beri hiç şikayet almayan kurucular bunun haklı grurunu yaşıyor. Bu bölümden gelen sorulara profesyonel ekibiyle yanıt veren projepediamedia.com tavsiyeler kısmında da 100'den fazla soruya da yanıt veriyor. Sadece ev alıp satarken değil kredi alırken de yaşayabileceğiniz her şey bu kısımda 'Konut Kredisi Alırken Nelere Dikkat Etmeliyim?' başlığı altında herkese ücretsiz olarak sağlanıyor. Avukatlarla hazırlanan bu bölümde aklınıza gelebilecek bütün problemlere çözüm önerileri sunuluyor.

Haberin Devamı