Gazete Vatan Logo

Ev arayana proje proje kıyaslama

Beylikdüzü’nde yeni konut projeleri sahiplerini bekliyor

Son dönemlerde yerleşim alanı olarak öne çıkan Beylikdüzü’nde yapımı devam eden yeni projeler özellikle ulaşım sorununun kısmen çözülmesiyle daha da cazip hale geliyor.

İstanbul’un kentleşme ve sosyal imkânlar açısından öne çıkan ilçelerinden Beylikdüzü’nde son dönemde rekabet arttı. Geçtiğimiz yılın son aylarında satışların hızlandığı ve yeni projelerin de peşpeşe devreye girdiği Beylikdüzü, yabancı yatırımcıların da ilgilendiği bölgelerden biri.

İlçede, metrekare ve kira fiyatlarının ortalamanın altında seyretmesi, hem oturum hem de yatırım merkezi olmasını sağladı. Şehir merkezinden uzaklığının dezavantajını metrobüs hattı ve açılacak yeni metro hatlarıyla gideren Beylikdüzü’nde ulaşımın kısmen çözülmesiyle fiyatlar da yükselmeye başladı. Özellikle metrobüs hattı devreye girdiğinde bölgedeki fiyatlar yüzde 30 oranında arttı. Bölgede inşa edilen projeler, lansmandan teslime kadar projeye göre yüzde 40-60 arasında prim yaptı.

Prim yapması bekleniyor

2014’te bölgenin prim yapmaya devam etmesi bekleniyor. Bölgede yeni projelerde metrekare fiyatları 2 bin ile 3 bin lira arasında.

Şu anda Beylikdüzü’nde satışta olan 4 büyük proje var. Bunlar, Demir İnşaat’ın Demir Romance, Şahinler, Uzman, Beyaz, Mutlu, Moher Grup ve Mes İnşaat’ın ortak yürüttüğü Westside İstanbul, 3S Kale, Liv Yapı ve Gül İnşaat’ın projesi Kalekent.. Yolun karşı tarafında ise Gül Yapı’nın Gül Park Yaşam projesi satışta. Peki, rekabetin ve projelerin bu kadar olduğu Beylikdüzü’nde hangi projeye yatırım yapmak gerekiyor? Bölgedeki 4 projeyi fiyat ve özellikleri açısından kıyasladık...

Satışlar yüzde 60’lara ulaştı

BU 4 projeden Beylikdüzü’nde satışa çıkan ilk proje Demir Romance oldu. Nisan 2013’te satışa çıkan, aşk temalı, akıllı ev teknolojisiyle inşa edilen Demir Romance’ın, diğer projelere göre erken satışa çıkmasının avantajıyla satışları yüzde 60’ı buldu. 1+1’den 4.5+1’e kadar farklı daire seçeneklerinin yer aldığı projede metrekare fiyatları 2 bin 800 liradan başlıyor.

Demir Romance projesini değerlendiren Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir, projenin diğer projelerden ayrılan özelliklerini şöyle anlatıyor: “Demir Romance projemizde blok aralıklarının geniş tutarak projemizde ferah bir yaşam alanı sunuyoruz. Yeşil alanları, açık-kapalı yüzme havuzları ve şelaleleri içinde barındıran Demir Romance’ta, daire sahiplerine tatil konseptinde bir yaşam vaad ediyoruz. Teknik kısımdan değerlendirdiğimizde ise, birinci sınıf işçiliği birinci sınıf malzemelerle perçinliyoruz. Projede daire sahiplerine sunduğumuz akıllı ev sistemiyle de bölgede fark yaratıyoruz. Fiyat olarak değerlendirdiğimizde, az önce bahsettiğim artıları fiyat listemize yansıtmıyoruz. Bölgede yer alan projelerin fiyatlarıyla çok farkımız yok. Aynı oranlarda seyrediyoruz” dedi.

Mutfakta beyaz eşyalar hazır

EYLÜL 2013’te Gül İnşaat, Liv Yapı ve 3S Kale ortaklığının satışa sunduğu Kalekent, 100 bin metrekare alan üzerinde 250 milyon dolar yatırımla kuruluyor. Projede, 25 farklı daire seçeneği var. Liv Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Sönmez Aydın, “Dairelerdeki mutfaklarda fırın, davlumbaz, ocak ve bulaşık makinesi montajı yapılmış olarak sunulacak. 100 bin metrekarede 73 bin metrekare peyzaj alanı var” dedi.

Metrobüsün hemen yanında

ŞAHİNLER Holding’in arazisinde, Uzman İnşaat, Beyaz İnşaat, Mutlu İnşaat, Moher Grup ve Mes İnşaat’ın birlikte geliştirdiği Westside İstanbul’da satışlar yüzde 30’u buldu. Uzman İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Özgül, “Üç yanını çevreleyen Beylikdüzü Korusu’yla öne çıkan proje, İstanbul, şehrin ana ulaşım akslarından E-5’in ve metrobüsün bitişiğinde. Proje, 500 milyon TL’lik yatırımla hayata geçiriliyor” dedi.

Fiyatlar 90 bin liradan başlıyor

GÜL İnşaat’ın Esenyurt tarafında satışta olan projesinde bugüne kadar 350 birimin yaklaşık yüzde 30’u satıldı. Gül Yapı Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Gül, projeyle ilgili şunları söyledi: “Konum olarak E5’e, metrobüs durağına, birden fazla devlet okulu ve özel okula, AVM’lere ve hastanelere yakın bir lokasyonda olması en büyük avantajlarımız arasında bulunuyor.”

Haberin Devamı