Gazete Vatan Logo

Ev almadan bu uyarıları mutlaka okuyun !

Kredi ve faizlerin değiştiği ortamda işte yeni öneriler...

Konut kredilerinde bankaların "dosya masrafı" adı altında aldığı komisyon oranları yüzde 5'e kadar çıkıyor. Bankalara 100 bin YTL için ortalama 3.5 bin YTL masraf ödeniyor. Oysa gerçek faiz oranı için bankaların yeri ürünü "masrafsız kredi"ye bakmak gerekiyor.

Uzmanlar, vatandaşların kredi kullanırken sadece bankaların vade farkı oranlarına bakarak değil masraf kalemlerini de inceleyerek seçim yapması gerektiğini vurguluyor. Güneri İnşaat Satış ve Pazarlama Müdürü Tuba Buyurgan Elmas, konut kredisi kullanacak kişilerin, bankaların sadece vade farkı oranlarına bakarak değil masraf kalemlerini de inceleyerek seçim yapması gerektiğini vurguladı.


3500 YTL MASRAF
100 bin YTL kredi için dosya masrafı, ekspertiz ücreti, zorunlu doğal afet, konut ve hayat sigortası masrafları ortalama 3.500 YTL tutuyor. Finansbank, Herşey Dahil Konut Paketi, Masrafsız Kredikolay Mortgage paketlerinde bu ücretleri almazken, Garanti Bankası alınan kredinin yüzde 1'i oranında dosya inceleme masrafı talep ediyor. Bankalar arasındaki farklar ise yıllık kredi maliyeti oranlarıyla dengeleniyor.

Haberin Devamı