Gazete Vatan Logo

EUS tercih işlemleri için bugün son gün!

EUS tercih işlemleri 20 Kasım itibariyle başlamıştı ve bugün sona erecek. EUS tercihleri ÖSYM resmi internet sayfasından yapılabiliyor. Peki EUS tercih işlemleri nasıl gerçekleştiriliyor? İşte merak edilen soruların cevapları...

EUS tercih işlemleri için bugün son gün!

EUS tercih işlemleri 20-24 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek. EUS tercihleri ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" resmi internet sitesi üzerinden yapılacak. İşte EUS tercihlerine dair tüm detaylar...

EUS TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ.

ECZACILIKTA UZMANLIK EĞİTİMİ TERCİHİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından alınacak olan 2017-EUS tercihleri, 20 Kasım 2017 tarihinde alınmaya başlandı ve 24 Kasım 2017 tarihinde yani bugün sona erecek. Adaylar, tercihlerini ÖSYM'nin Aday İşlemleri Sistemi üzerinden elektronik ortamda yapacak ve ardından tercih sonuçları ve yerleştirme işlemleri için bekleyişe geçecek.

Tercih ve yerleştirme işlemlerinde, 2017- EUS Başvuru Kılavuzunda yer alan ilke ve kurallar uygulanacaktır. Adayların tercihlerini yapmadan önce ilgili kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

6197 sayılı Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunun 2. maddesinin A) bendi gereği, Türk vatandaşı olanlar tercih yapabileceklerdir.

YÖKDİL veya TÖMER yabancı dil sınav sonucunu kullanmak isteyen adayların, bu bilgilerinin ilgili kurumlardan (EUS’a başvurduğu TC Kimlik Numarası ile) ÖSYM’ye iletilmesini sağlamaları gerekmektedir.

Haberin Devamı