Gazete Vatan Logo

EUS geç başvuru işlemi ne zaman yapılacak? Geç başvuru ücreti ne kadar?

EUS (Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı) için başvuru işlemleri 20 Temmuz tarihinde sona erdi. Belirlenen başvuru süreci içinde EUS başvuru işlemi yapamayanlar, geç başvuru gününü kullanarak başvurularını tamamlayabilecekler. EUS geç başvuru işlemi nasıl yapılır? Geç başvuru ücreti nasıl ödenecek?

EUS geç başvuru işlemi ne zaman yapılacak? Geç başvuru ücreti ne kadar?

EUS başvuru işlemleri 12-20 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirildi. EUS için 20 Temmuz’a kadar başvuru yapmayanlar için ÖSYM tarafından geç başvuru günü hakkı tanındı. Kılavuzda da belirtildiği gibi geç başvuru günü 2 Ağustos Çarşamba günüdür. 2 Ağustos’ta adaylar hem sistem üzerinden başvuru işlemlerini tamamlamalıdır hem de başvuru ücretini ödemelidir. Başvuru ücretini ödemeyen adayların başvuru işlemleri de geçersiz sayılır

EUS BAŞVURU İŞLEMLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

EUS GEÇ BAŞVURU İŞLEMİ NASIL YAPILIR?

EUS geç başvurusu 2 Ağustos’ta gerçekleştirilecek. Sınav için başvuru yapmak isteyenler, T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleri ile aday işlemleri sistemi üzerinden işlemlerini yapabilecekler. ÖSYM aday işlemleri sistemi kullanılarak EUS başvurusunun yapılabilmesi için adayın sistemde yüklü güncel fotoğrafının yer alması gereklidir. Son 50 ay içinde çekilen ve sisteme yüklenen fotoğraflar güncel olarak kabul edilir. Güncel fotoğrafı olmayanlar başvurularını sadece başvuru merkezleri aracılığı ile yapabilirler. Başvuru merkezleri üzerinden yapılacak olan işlemler için 5 Türk Lirası ücret alımı yapılır. ÖSYM’nin internet sitesi kullanılarak başvuru merkezlerinin adreslerine ulaşılabilir. Bunun dışında EUS kılavuzu incelenerek uzmanlık eğitimi verilecek programlar ve kontenjan bilgisine de ÖSYM’nin internet sitesi üzerinden ulaşım sağlanabilir. Aday işlemleri sisteminden ya da başvuru merkezleri aracılığı ile yapılacak olan EUS başvuru işleminin ardından EUS başvuru ücreti de ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı kullanılarak ödenmelidir. Başvuru ücretini ödemeyen adayların yaptığı başvuru işlemi geçersiz olarak sayılır.

Haberin Devamı

EUS GEÇ BAŞVURU ÜCRETİ NASIL ÖDENECEK?

12-20 Temmuz tarihleri arasında EUS başvuru işlemi yapan adaylar tarafından 150 Türk Lirası ödeme yapıldı. Geç başvuru günü 2 Ağustos Çarşamba günü başvuru yapacak olan adaylar ise 225 Türk Lirası ödeyecekler. Ödeme işlemi bankalar aracılığı ile yapılmayacak. Geç başvuru ücreti, ÖSYM’nin ‘’Ödemeler’’ alanı üzerinden banka kartı veya kredi kartı ile yapılacak.

Haberin Devamı

EUS DEĞERLENDİRME VE YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

EUS için değerlendirme ve hesaplama işlemlerinin tamamı bilgisayar ortamında gerçekleştirilecek. Adayların sorulara verdikleri doğru cevaplar ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak. Doğru cevapların toplam sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puan oluşturulacak. Adayların ham puanları ortalaması 50 ve standart sapması 10 olan puanlara dönüştürülerek yerleştirme için gerekli olan EUS puanları belirlenecek. ÖSYM tarafından EUS sonuçlarının ilan edilmesi sonrasında adaylar için tercih süreci başlayacak. Adaylardan EUS puanı en az 45 olanlar tercih işlemi yapabilecek. EUS puanı 45 puandan düşük olan adaylar ise yerleştirme işlemine katılamayacak. Adaylar sahip oldukları puanlar kapsamında 30 tercih yapma hakkına sahiptir.