Gazete Vatan Logo

Eurovision yarışmasında İngiltere sürprizi!

Eurovision Şarkı Yarışması'nda Adele, Right Said Fred, Elton John gibi isimlerin ortaya atıldığı İngiltere adına 75 yaşındaki sanatçı Engelbert Humperdinck'in yarışacağının açıklanması "sürpriz" olarak karşılandı.

Humperdinck'in İngiltere temsilcisi olacağının açıklanmasının ardından bazı dinleyiciler sanatçının yaşı nedeniyle olumsuz eleştirilerde bulundu.

Eurovision Şarkı Yarışması'nın resmi internet sitesinde ülkeler adına yarışacak isimler belirlendikçe duyurulurken, dinleyici yorumları da alınıyor.

1960 ve 70'li yıllarda çok popüler olan Humperdinck'in şarkısının henüz açıklanmadığı, parçanın kayıtlarının Londra, Los Angeles ve Nashville'de gerçekleştirileceği bildirildi. Grammy ödüllü Martin Terefe'nin yapımcılığını üstleneceği parçanın sözlerini Sacha Skarbek ve Terefe'nin yazacağı ifade edildi.

45 yıllık bir müzik kariyeri olan Humperdinck dünya çapında 150 milyon albüm satarken, Grammy ödüllerinin yanında, 63 altın ve 24 platin albüm ödülleri de bulunuyor. Sanatçının Hollywood ve Las Vegas'taki ünlüler kaldırımlarında yıldızları da var.

BBC Eğlence ve Etkinlik Sorumlusu Katie Taylor, 1970'li yıllardan bu yana müzik efsanelerinin ülkeyi temsil etmesine özen gösterdiklerini belirterek, "Ama hiç bu kadar içimize sinmemişti. Engelbert'in tecrübesi sayesinde onun bizi 120 milyon seyircinin içinde çok iyi şekilde temsil edeceğinden şüphemiz yok" açıklamasında bulundu.

Engelbert Humperdinck de ülkesini yarışmada temsil etmekten onur duyduğunu dile getirerek, duygularını, "Çok heyecanlıyım. Ülkemin beni desteklemesini istiyorum" sözleriyle özetledi.

Dinleyiciyi şaşırttı

İngiltere'nin Eurovision temsilcisiyle ilgili dinleyici yorumları arasında olumsuz eleştiriler ağır basarken, bazı müzikseverler de öncelikle Engelbert'in şarkısını duyup öyle karar vermek gerektiğini belirtti.

İngiliz müzikseverlerin bazıları sanatçıyı uzun yıllardır sevip dinlediğini belirterek olumsuz eleştirilere karşı çıkarken, sitede yer alan dinleyici yorumlarından bazıları şöyle:

"1970'lere geri döneceğiz. Hiç benim tarzım değil. Ama annem sevecek" (brinvilliers-Almanya)

"Bunca insanın Adele çığlıklarından sonra gerçekleşene bakın. İngiltere adına büyük bir hayal kırıklığı. Bu yaşta bir sanatçıyı gönderme konusunda biraz şüphelerim var. Ama düşünürseniz de kaybedecek bir şeyi yok. Tecrübeli bir şovmen ve bu etkinlikte de zorlanmaz"

"Bana çok umut verdi. İnşallah sağlığı yerindedir" (howmenare-Almanya)

"Evet bu fikri sevdim. Büyükannem de duymaktan mutlu olacak. Rusya da büyükanneleri gönderirse iyi olur (Rusya Federasyonu adına seçmelere katılacak 25 isim arasında bulunan yaş ortalaması yüksek Band Buranovskiye Babushki topluluğunu kastediyor). (Akbar Raffashvad-Endonezya)

"Bence Eurovision ailesine yeni bir yarışma kolu katıldı, büyükanne ve büyükbabalar yarışması" (SamoforArmenia-Ermenistan)

"Aslında bunu 1 Nisan şakası zannettim ama Marttayız. Gerçekten mi? Neden Sör Cliff (72 yaşındaki ünlü sanatçı Cliff Richard'ı kastediyor) ile düet yapmıyorlar ki? Aslında Humperdinck'i severim. Ama yeni, taze ve heyecanlı değil diye düşündüm İngiltere'yi temsil edeceğini öğrenince..." (Mudgy)

"Bu bir şaka olmalı. Bu seçimden mutlu olmadım ve emin olun ki bu yıl oyum İngiltere'ye değil" (tomcaAU)

"Engelbert Humperdinck'in çok iyi bir sesi var. Onun 'Release Me' adlı parçasının 1960'lardaki versiyonunu çok severim" (Sarah1983-İngiltere)

"Başta şok oldum. Ama sonra düşündüm ki önce parçasını dinlemek lazım. En azından yorumunun İngiltere'yi geride bırakmayacağını biliyoruz" (Kohlja İngiltere)

"Neden Adele diye soranlara söylüyorum, Eurovision İngiltere'de Avrupa'nın geri kalanında olduğu gibi popüler değil. Adele'in de Eurovision'u basamak yapmaya ihtiyacı yok. Eğer Adele'in bizi temsil etmesini bekliyorsanız, biraz sabredin, 50'lerine gelsin. Engelbert Humperdinck'e gelince, ona biraz zaman tanıyın. Şarkısını duymadan yargılayamayız." (Jhesikah-İngiltere)

"En azından kim sonuncu olacak onu biliyoruz" (Taylor-İngiltere)

"Bu kim ve nasıl bir isim bu? Aslında 1960'ları bilirim ama onu hiç duymadım. Eğer iyi bir yorumu ve şarkısı varsa iyi olur. Ama değilse sonu olur. Şarkısını duyana kadar ondan nefret etmeyelim. (Jajceboy-İsveç)

Rusya adına yarışacak temsilci, 25 finalist arasından çıkacak

Rusya Federasyonu adına yarışacak temsilcinin aralarından belirleneceği 25 aday da duyuruldu.

RTR tarafından yapılan açıklamada, temsilcinin 7 Mart'ta belirleneceği belirtilirken, 25 finalistin profesyonel bir jüri tarafından seçildiği bildirildi.

Adaylar arasında 2006 Eurovision Şarkı Yarışmasında Rusya'yı temsil eden Dima Bilan da yer aldı. Bilan'ın seslendirdiği "Never Let You Go" adlı parça yarışmada ikinci olmuş, 2008 yılında da "Believe" adlı şarkıyla ülkesini temsil ederek Rusya'ya ilk birinciliğini kazandırmıştı.

Sanatçının düet yapacağı Julia Volkova ise ünlü Rus topluluk T.A.T.U'nun üyelerinden biri. 2003 yılında Eurovision'a katılan grup, üçüncülüğü elde etmişti.

Rusya Federasyonunu temsil edecek isim şu adaylar arasından seçilecek:

1. Lena Maksimova
2. Ksenona
3. Irson Kudikova
4. Band The UPS
5. SARDOR
6. Band 4POST
7. Efrosiya
8. Band UNITE IT
9. Katya Savelyeva
10. Olga Makovetskaya
11. Rene
12. Duet Farinelli Balls
13. Polina Smolova
14. CHINKONG feat. KARINA
15. Mari Karne
16. Mark Tishman
17. Ed Sulzhevskij
18. Elena Ekimova
19. Julia Volkova ve Dima Bilan
20. Riff Action Family
21. Duet AIDA ...TIMATI
22. Pavla
23. Duet Syostry Syo
24. Band Buranovskiye Babushki
25. Band Jet Kids

Haberin Devamı