Gazete Vatan Logo

Eurovision'a 'Meczup' gidiyor

Son dönemde özellikle çektiği kliplerle adından söz ettiren 24 yaşındaki Can Bonomo’nun Eurovision için seçilmesi birçok eleştirmeni de şaşırttı. Müziğe 8 yaşındayken gitar çalarak başlayan Bonomo, 17 yaşındayken İstanbul’a geldikten sonra müzik dünyasına ses prodüksiyonculuğu yaparak atıldı. Bonomo, Bilgi Üniversitesi’nde Sinema-Televizyon Bölümü’nde okudu. Üniversite yıllarında Radyo Klas, Number One FM ve Radio N101’de radyoculuk yaptı. Daha sonra, televizyona geçerek Number One TV ve MTV’de televizyon programları hazırladı. Çeşitli reklamlarda da rol alan Bonomo’nun müzisyenlik kariyeri ise Irwin Welsh’in Porno adlı kitabının ilk yaprağına sardığı demosunu Can Saban’a göndermesiyle yeni bir boyut kazandı.

Bonomo, Ocak 2011’de Can Saban’ın yapımcılığı ile ilk albümü “Meczup”u yayınladıktan sonra, 8. Radyo Boğaziçi Müzik Ödülleri’nde 2011 ‘En İyi Çıkış Yapan Sanatçı’, 38. Altın Kelebek Televizyon Ödülleri 2011 ‘En İyi Çıkış Yapan Solist’ ödülünü aldı.

Yine erkek aday

2009 yılında Erovision’a katılan Hadise ile, kıyafet, klip gibi birçok konuda problem yaşayan TRT yönetiminin bir daha kadın finalist göndermeme tercihinde olduğu konuşuluyordu. Son seçimleri Can Bonomo da bu dedikoduları doğrular nitelikte oldu. 2009’da Hadise’den sonra 2010 yılında Manga, 2011’de de Yüksek Sadakat yarışmaya katılmıştı.

Eleştirmenler sıcak bakıyor

İlk defa duydum çok beğendim!


Ali Rıza Binboğa: İnanın ilk defa duyuyorum. Soyismi de enteresan. TRT nasıl olsa Bonomo demezler, Bono derler, biz de Bono’yu Eurovisiona çıkaralım düşüncesinde olabilir mi? Demek ki çocukta bir öz buldular. Siz söyledikten sonra dinledim ve TRT’yi tebrik ediyorum. Çok yetenekli, çok iyi bir yorum gücü var. Türkiye böyle bir yeteneği de keşfedecek. Fakat fötr şapkalar, feslerle başka bir kişiliğe bürünüyor, kendi saf hali daha samimi.

TRT kimseye sormadan seçim yapıyor

Özdemir Erdoğan: TRT kendi içinde ‘biz bu işin en iyisini biliriz, en iyiyi bulur çıkartırız’ diyerek kimseye sormadan seçim yapıyor. Bu işi halk oylamasıyla yapmak lazımdı. Can Bonomo’yu tanımıyorum. İnsanın aklına başka şeyler geliyor. Türkiye’de ahbap-çavuş ilişkileri dönüyor. Müzik adına Atiye Avrupai bir sanatçı, Şebnem Ferah da iyi bir şarkıcıdır. Bunlar seçilmiş olsaydı neden demezdim, fakat Bonomo’yu tanımadığım için neden diye düşünüyorum.

Parlak, aslan gibi bir delikanlı!

Aykut Gürel: Ben o çocuğu çok beğeniyorum. Çok heyecanlı, değişik ve enteresan biri. Şahane olur bence. Tanımamaları insanların suçu. Yetenekli ve değişik şeyler peşinde koşan bir arkadaş. Çok parlak, aslan gibi bir delikanlı. Türk müziği motiflerini de kullanıyor, bu toprağı reddeden biri değil, yüzü batıya da dönük. Yeter hep aynı adamları konuşuyoruz. 70 milyonluk ülkede 5 kişi konuşuyoruz, ayıptır.. Her zaman 10 numara arkasındayım.

Türkiye’de bu kadar sanatçı varken...

Sezen Cumhur Önal: Türkiye’de bu kadar sanatçı varken böyle birşey var mıdır ya? Bu yarışmadan doğru dürüst birileri çıkarsa İbrahim Tatlıses’ten, Seda Sayan, Hülya Avşar’dan kurtulacağız. Ben Can Bonomo’yu hiç duymadım, Allah onlara akıl fikir versin. Ülkem adına büyük bir kayıp. Gerçi burada çocuğun bir kabahati yok, yarış diyorlar yarışıyor.

Can Bonomo’yu bugün tanıdım!

Garo Mafyan: Çocuğu tanımıyordum, bugün tanıdım ama ben çok fazla sağı solu kurcalamadığım için bu. Şarkısı açıklandığında tekrar yorum yaparım.

Ünlüler ne dedi:

- Hande Yener: Benim güzel ülkemi, Eurovision’da kim temsil ederse, başarılı olmasını dilerim. Can Bonomo’yu da aynı hislerle destekliyorum.

- Burcu Güneş: Can Bonomo benim için sürpriz değil:) TRT’yi bu cesur kararından ve yeniye açık bir isimle katılma kabulünde kutlarım.. Hayırlısı..

- Özge Uzun: Can Bonomo’nun kim oldugunu bilmemem benim ayıbım. Şimdi başlıyorum öğrenmeye kim imiş, ne imiş?

- Buse Terim: Çok doğru karar Can Bonomo!

- Bedük: Can Bonomo’ya çok sevindim! Harika bir parçayla ve gösteriyle katılacağından eminim net!

- Cüneyt Özdemir: TRT’de Eurovision adaylarını kim seçiyor merak ettim. Mesela onca sanatçı dururken Can Bonomo kimin torpilidir? MODEL’i gönderseler ya...

Haberin Devamı