Gazete Vatan Logo

Euro-2020'de taraftarlara vizesiz giriş

Rusya Devlet Duması, Rusya'da Euro-2020 maçlarının düzenlenmesine ve hazırlığına ilişkin yasa tasarısını Perşembe günü gerçekleşen ilk oturumda onayladı. Yasa tasarısı özellikle, Euro-2020 taraftarlarının Rusya'ya vizesiz girişlerini öngörüyor.

Euro-2020'de taraftarlara vizesiz giriş

İnisiyatifin, Rusya hükümetinin garantilerinin hayata geçirilmesi için hukuki temel oluşturulmasını kapsadığı belirtilen belgede:

-2018 Dünya Kupası'na hazırlığa ilişkin yasanın Euro-2020 maçlarının organize edilmesine kısmen yayılması

-St. Petersburg ve Leningrad Oblastı sınırlarında toplu taşıma araçlarının maç günü 00.00dan bir sonraki gün 12.00a kadar ücretsiz kullanılması

-Otellerde konaklama fiyatının devlet tarafından kontrol edilmesi ve bunun için de St. Petersburgdaki otellerin ve diğer konaklama tesislerinin sınıflandırılması teklif edildi.

Duma Spor ve Turizm Komitesi Başkanı Mihail Degtyarev, "Taraftar kimliği ile ilgili maddelerin üzerinden geçtik. Bu sistem kendisini kanıtladı ve bunu Euro-2020de de uygulamayı teklif ediyoruz. Ayrıca yabancı döviz girişi, stadyumlara giriş biletlerinin hayata geçirilmesi konuları, güvenlik ve ulaşım konuları da değerlendiriliyor" diyerek, etkinliğin 12 ülkede düzenlendiğinin ve Rusyanın verdiği garantilerin onların yasaları ile de uyum göstermesi gerektiğinin altını çizdi.

Haberin Devamı