Gazete Vatan Logo

Euro 2016’da gerçek şampiyon TV olacak

10 Haziran-10 Temmuz arasında düzenlenecek olan Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, televizyon satışlarına doping etkisi yapacak. Milli Takım’ın da yer alacağı turnuvanın televizyon satışlarını % 15-20 artırması bekleniyor. Mayıs’ta tanıtılacak yeni modeller de artışta etkili olacak

Euro 2016’da gerçek şampiyon TV olacak

Euro 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası, 10 Haziran-10 Temmuz arasında dünyanın her yerinde futbolseverleri ekran başına toplayacak. Bu yıl adeta mucizelere imza atan Türk Milli Takımı da son anda kupa için top koşturacak 24 takım arasına adını yazdırdı. Futbol şampiyonası sahada bitmiyor, başlı başına dev bir ekonomi de oluşturuyor. Formadan topa, şapkadan tişörte her ülkenin renklerini taşıyan yüzlerce ürün tüketicilerin gözdesi haline geliyor. Teknoloji ayağında ise eski televizyonların son modellerle değiştirilmesi için ciddi bir sebep oluyor. Özellikle kupaya katılan ülkelerde tabir yerindeyse televizyon satışlarında ciddi artışlar yaşanıyor. Türkiye’deki televizyon markaları bu özel dönemi kaçırmamak için hem yeni modeller hem de cazip kampanyalarla tüketiciye ulaşmayı hedefliyor.

Mayıs’ta canlanacak

Sektörün önde gelen markaları, kupanın satışlara yüzde 15 ile 20 arasında değişen oranlarda artış olarak yansımasını bekliyor. Teknosa Genel Müdürü Bülent Gürcan, Türkiye’nin de mücadele edeceği Avrupa Kupası’nın satışlarda yüzde 10-15 artış yaratacağını söyledi. Gürcan, “Euro 2016 sektör için önem arz ediyor çünkü sektöre hareket getirecek. Hareket Mayıs’ta başlar. Yeni teknoloji televizyonlar da Mayıs’ta gelecek ve pazar canlanacak” dedi.

Haberin Devamı

Yeni ürünler destekleyecek

Samsung Electronics Türkiye Tüketici Elektroniği Satış ve Pazarlama Direktörü Mert Gürsoy, önemli spor aktivitelerinin satışlara her zaman olumlu yansıdığını söyledi. Gürsoy, şöyle devam etti: “Dünya ve Avrupa kupaları döneminde satışlarda yüzde 10-15 büyüme yaşanıyor. Tüketiciler, bu tür organizasyonları daha büyük ekranda ve daha iyi görüntü teknolojilerine sahip televizyonlarda seyretmek istiyor. Özellikle, Türkiye pazarında Türk futbol milli takımının UEFA EURO 2016 turnuvasına katılımının satış oranları üzerinde oldukça pozitif bir etki yaratacağını öngörüyoruz. Samsung olarak SUHD quantum dot teknolojisi ile en iyi görüntü sunan yeni ürünlerimizi Mayıs’ta bu organizasyona özel kampanyalar ile sunacağız.”

Haberin Devamı

1 yıldır hazırlık yapıyoruz

VESTEL Şirketler Grubu İcra Kurulu Başkanı Turan Erdoğan, satışların turnuvanın katkısıyla artmasını beklediklerini vurguladı. Olimpiyat ve futbol turnuvası gibi etkinliklerin talebi öne çektiğini kaydeden Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu spor etkinlikleri sayesinde yıl içindeki talep genelde birinci ve ikinci çeyreğe kayıyor. 4K, UltraHD teknolojileri çok etkili oluyor. Yenileme için bir fırsat doğuyor. Ayrıca Türkiye de turnuvaya katıldığı için satışlar da artıyor. Yüzde 15-20 hatta daha üzerinde satışlarda artış olabilir. Biz geçen yıldan beri hazırlık yapıyoruz. Büyük ekran, 4K UHD televizyonlara ağırlık verdik.”

Dünya Kupası 130 milyon lira getirdi

2014 yılında yapılan Dünya Kupası, televizyon pazarını canlandırdı. GFK Türkiye’nin araştırmasına göre, Türkiye’de televizyon pazarında, o yılın Mayıs ve Haziran aylarında 1.5 milyonun üzerinde satış gerçekleşti. Yıla küçülerek başlayan ve ilk çeyreği yüzde 6 küçülme ile kapatan televizyon pazarı, Dünya Kupası dolayısıyla çift haneli büyüme yakaladı. Kupanın Türkiye pazarına yaklaşık 130 milyon liralık ek satış getirdiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin olması önemli

MedIa Markt Türkiye İcra Kurulu Başkanı Yenal Gökyıldırım, televizyon satışlarında ciddi artış beklediklerini belirterek şöyle devam etti:

TV satışlarının Türkiye’nin iddialı katıldığı bu Avrupa Kupası döneminde ciddi artış göstereceğini düşünüyoruz. Günümüz tüketicilerinin giderek mobilleşen yaşamlarına paralel olarak, geçtiğimiz yıllara kıyasla televizyonun yanı sıra cepten ve tabletlerden de maç izleme oranlarında da artışlar olduğunu görüyoruz ancak TV hala bu alandaki açık ara liderliğini sürdürüyor. Yüksek görüntü kalitesi sunan Ultra HD TV’ler ile ince panelli/şık dizayna sahip TV’lerin son dönemde pazarda gördüğü talepteki artış dikkat çekici. Avrupa Futbol Şampiyonası döneminde TV satışlarımızda minimumda yüzde 20’lik artış bekliyoruz.”