Gazete Vatan Logo

Ete büyük zam geliyor!

En az %10 zam kapıda...

Bakanlık hileye karşı yönetmeliği değiştirdi; üreticiler ise cezayı tüketicilere kesmeye kalktı! ETBİR Başkanı, et ürünlerinin yüzde 20 zamlanacağını söyledi

Gıda Bakanlığı'nın beyaz ve kırmızı etin karışımını yasaklayan tebliği sonrası, üreticiler cezayı tüketiciye kesecek. Yeni tebliğin maliyetlerini artırdığını bahane eden üreticiler, yüzde 20 zam yapmayı planlıyor. Et Üreticileri Birliği (ETBİR) Başkanı Mustafa Bılıkçı, yürürlüğe giren Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği ile ürünlerdeki kalitenin artmasına bağlı olarak yüzde 10 ila 20 arasında fiyat değişimi beklediklerini kaydetti.

FİYATLAR DEĞİŞECEK

Kırmızı ve beyaz et karışımını ortadan kaldıran tebliğ ile ilgili bilgi veren Bılıkçı, tebliğ kapsamındaki düzenlemeyle artık çocukların ve ailelerin güvenle tüketebileceği sağlıklı ürünler için gerekli altyapının sağlandığını belirtti. Kırmızı et ve ürünlerinde genel bir fiyat değişimi olabileceğine işaret eden Bılıkçı, şunları söyledi: "Et ürünlerindeki kalitenin artmasına bağlı olarak yüzde 10 ila 20 arasında bir fiyat değişimi olmasını bekliyoruz. Mesela tebliğle birlikte fermente sucuk ve ısıl işlem görmüş sucuk olacak. Bir ürünün fermente olabilmesi için de belirli bir protein değerine ulaşması gerekiyor." (takvim)

Haberin Devamı