Gazete Vatan Logo

Et ithalatı bize yakışmaz

Türkiye’nin et ithalatını 3 yıl içinde bitireceğini söyleyen Bakan Fakıbaba, “Et ithal etmek bizim gibi çalışkan insanlara yakışmaz. 1-2 sene sıkıntı çekeceğiz. Artık başkalarına bu konuda muhtaç olmamak lazım” dedi

Et ithalatı bize yakışmaz

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Türkiye’nin planlı bir şekilde 2-3 yıl içinde et ithalatını bitireceğini belirterek, “Bu kadar zengin topraklarda yaşıyoruz maalesef et ithal ediyoruz. Et ithal etmek bizim gibi çalışkan insanlara yakışmaz. Bir iki sene sıkıntı çekeceğiz. Artık başkalarına bu konuda muhtaç olmamak lazım” diye konuştu.

Tekirdağ’da temaslarda bulunan Fakıbaba, damızlık özelliğini kaybetmiş dişi hayvanların kesiminin kolaylaştırılmasına ilişkin talep konusunda şu değerlendirmelerde bulundu: “Süt olmazsa ana olmaz, ana olmazsa dana olmaz. Ama analık özelliğini kaybetmiş hayvanların da kesilmesine biz zaten yok demiyoruz. Kesime uygun olan dişilerin kurbanlığına engel değiliz.”

Fakıbaba, verdikleri sözü yerine getireceklerini, neden yerine getiremiyorlarsa da onu açıkça söyleyeceklerini aktardı. Fakıbaba, “İnşallah planlı gittiğimizde 2.5-3 yıl içinde et ithalatını bitireceğiz. Olaya öyle bakacağız. ‘Etin fiyatı ne olacak?’ diye soruluyor. Etin fiyatı bizim çalışmamıza bağlı. Bu konuda çalışacağız” diye konuştu.

Haberin Devamı

Kurban fiyatları geçen yılın üzerinde olmaz

Ahmet Eşref Fakıbaba, gerekli çalışmaları yaptıklarını, üreticinin, esnafın, tüketicinin Kurban Bayramı’nı rahat geçireceğine inandıklarını belirterek, kurbanlık fiyatlarının geçen yılın üzerinde olmayacağını düşündüğünü söyledi. Kurbanlık ithalatı ve et fiyatlarına ilişkin bir soru üzerine Fakıbaba, şu ifadeleri kullandı: “Arkadaşlarımızla birlikte yaklaşık 11-12 gün oldu emin olun sabah-akşam demeden gece-gündüz çalışıyoruz. Buradaki amacımız; hem üreticimizi hem esnafımızı hem tüketicimizi korumaktır. Onları en iyi şekilde, elimizden geldiğince mutlu etmek çabası içerisindeyiz. Amacımız budur. Çalışmalarımızı yaptık, bayramı rahat geçireceğimize inanıyoruz. Bayram sonrası için çalışmalarımız var.”