Gazete Vatan Logo

Eşyaları çaldığı eve geri taşıyınca...

Konya’da çalınan eşyalarını komşuda bulan ve yoldan yardım istediği şahsa taşıttıran kadın, hırsızın aynı kişi olduğunu öğrenince polise yakalattı.

Olay, merkez Karatay ilçesi Tatlıcak Mahallesi Yeşil Hat Sokak'ta bulunan bir evde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, evlerden hırsızlık yapmak için gezinen madde bağımlısı V.A. (15) ve Adem G. (20) Fatma Nantu’ya ait evin penceresinde bulunan demir korkulukları kırıp içeriye girdi. Evden LCD televizyon, halı, perde, battaniye ve çok sayıda ev eşyası çalarak olay yerinden kaçan 2 hırsız, aynı mahalle içerisinde bir kişiye 2 gram eroin karşılığında eşyaları sattı. Sabah olduğunda eşyalarının çalındığını fark eden Fatma Nantu durumu polise haber verdi. Evde inceleme yapan ekipler şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı. Gün içerisinde aynı mahallede oturduğu komşusunun evinde eşyalarını gören kadın, eşyaların kendisinin olduğunu söylemesi üzerine komşusu da eşyaları geri verdi.

YARDIM İSTEDİĞİ KİŞİ...

Fatma Nantu eşyaları evine taşımak için yoldan geçen V.A.’dan yardım istedi. Kadına yardım eden şüpheli gece çaldığı malzemeleri aynı eve geri taşıdı. Fatma Nantu komşusuna eşyaların burada ne işi var diye sorunca adam kendisine yardım eden V.A.’nın getirdiğini söyledi. Genç kadın olayı araştıran Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerine durumu anlatırken, ekipler de V.A’.yı yakalayarak gözaltına aldı. Şüpheli, ifadesinde eşyaları Adem G.’ile çaldıklarını itiraf edince, polis kısa sürede Adem G.’yi de yakaladı.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan 2 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı