Gazete Vatan Logo
Magazin Eşyalara asla bağlanmayız

Eşyalara asla bağlanmayız

Tiyatro ve sinema oyuncusu Ülkü Duru&İştar Gökseven çifti Cihangir’de yaşadıkları ikinci derece tarihi apartmanda bulunan evlerini bu ay InStyle Home için açtılar. Ünlü çift ortak zevklerini harmanlayarak içinden sanat, kültür ve aşk yayılan bohem bir daire ortaya çıkarmış

Eşyalara asla bağlanmayız

Evliliklerinin yirmi beşinci yıllarını geride bırakmış, gözlerinden birbirlerine aşkları ve saygıları hala okunabilen, yaşamlarını tiyatroya adamış çok sempatik ve güler yüzlü bir çiftin evindeyiz. Yirmi yedi yıl önce aldıkları konservatuvar eğitimleri sırasında hayatları bir bursla gittikleri New York’ta kesişmiş. Tam yirmi üç yıl önce de Cihangir’de çok sevdikleri bu dairelerine kavuşmuşlar. 1930’lu yılların başında inşa edilen ikinci derece tarihi bir Rum apartmanı burası. “İçi yenilenmişti ve pırıl pırıldı. Ben Cihangir’de büyüdüm” diye anlatmaya başlıyor Duru, bize evini dolaştırırken. Duru, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi çatısı altında oyunculuk dersleri de veriyor ve gençlerle birlikte çalışmaktan müthiş keyif aldığını söylüyor. Devlet Tiyatrosu tarafından dört yıldır sahnelenen ve eşi ile karşılıklı oynadığı Hanoch Levin’in Yaşamak Denen Bu Zahmetli İş adlı oyunu kapalı gişe devam ediyor hala. Gündemleri tiyatro ile bu kadar yoğun olan oyuncu çift için evde geçirdikleri kaliteli vakit haliyle önemli oluyor tabii.

Haberin Devamı

Antika parçalar evin özelliği

Evdeki dekorasyon konularında Duru daha söz sahibi olmuş. “İştar, mobilya ve aksesuar seçimlerini genelde bana bırakır hep ama ben de her seferinde mutlaka ona danışır son kararı öyle veririm. Onun daha minimal, sade zevkleri vardır. Kalabalık sevmez. Ben aileden olan eski parçalara meraklıyımdır. Bu evde birlikte gerçekleştirdiğimiz yurt dışı seyahatlerimizden özellikle Küba, Berlin, New York ve Paris başta olmak üzere o kadar çok obje ve aksesuar var ki... Ama asla eşyalara bağlanmayız” diye anlatmayı sürdürüyor Duru. Salondaki kare ortası yuvarlak üzerinde kitapların ve aksesuarların bulunduğu Tayfun Erdoğmuş tasarımı sehpa, Gökseven’in evde en sevdiği parçaların başında geliyormuş. Buna eşlik eden ve karşılıklı duran oldukça konforlu keten kanepeler de Crate and Barrel’den alınmış. Çiftin zaman içinde antika pazarlarından severek aldığı klasik objeler ahenkle eklenmiş. Şık ve bohem tarzda dekore edilen salon duvarlarında çağdaş Türk ressamlarına ait tablolar ilk göze çarpanlardan.

Haberin Devamı

Bodrum bizi dengeliyor

Antredeki antika ahşap aynanın üzeri çiftin Prag seyahatlerinden sevimli kuklalarla donatılmış. “Kuklaları sevdiğimizi bilen arkadaşlarımızın getirdikleriyle burası daha da şenlikli bir hal aldı son zamanlarda” diyor gülerek Duru. Tiyatro oyunları yoksa evlerinde vakit geçirmeye bayılıyorlar. Kitap okumayı sevdiklerinden antrenin karşısındaki odayı tamamen çalışma odası ve kütüphane olarak tasarlamışlar. Tiyatro sezonu kapanır kapanmaz soluğu Gündoğan’da yine kendi dekore ettikleri yazlık evlerinde alıyorlar. Bodrum, çift için yoğun sahne tempolarını güzel dengeleyen ve hayat enerjilerini daha da yükselten mükemmel bir kaçış noktası aynı zamanda.