Gazete Vatan Logo

Estetikte son trendler

Dünyanın yeni uygulamaya başladığı güzellik trendleri Türkiye’de. Dudak kaldırma yönteminden yüz inceltilmesine kadar her şeyi Prof. Dr. Reha Yavuzer anlattı.

Estetikte son trendler

Lip lifting

Dudak kaldırma ameliyatı burun ile dudak arasındaki derinin azaltıldığı bir cerrahi işlem. Lokal anestezi altında yapılabilen işlemde kişinin ihtiyacına göre belirlenen miktarda deri kuş kanadı şeklinde belirlenerek hemen burun deliklerinin altında kalacak şekilde çıkartılır. Tabakalı onarım ile üst dudak mesafesi kısalmış, üst dişlerin görünen kısmı artmış, üst dudak yukarıya doğru kaldırılarak kalınlaşmış oluyor.

Yanak yağ yastıkçığının alınarak yüzün inceltilmesi

Yüz arzu edildiği kadar ince değilse veya kilo fazlası nedeniyle belirgin yanaklı bir görüntü mevcutsa dolgularla işlem yapmak yüz dengesini daha da bozar. Bu tür durumlarda yapılması gereken yanak yağ yastıkçığının cerrahi olarak alınmasıdır. Ağız içerisinden yapılan bu ameliyat lokal veya genel anestezi ile gerçekleştirilebiliyor. Yaklaşık 3 cm’lik küçük bir kesi ile yanak yağ yastıkçığına ulaşılıyor ve istenilirse buradaki yağın bir kısmı veya ihtiyaca göre tamamı alınabiliyor. Yanak bölgesindeki yağ azaltılınca, elmacık kemiği ve çene kenarı daha belirgin ortaya çıkıyor ve yüze daha ince ve çekici bir ifade hakim oluyor.

Haberin Devamı

Dudak lazeri

Dudaklarının renginden memnun olmayanlar için pek bilinmeyen bir uygulama dudak lazeri. Özellikli ve hassas lazer cihazları ile yapılan bu işlem ile dudak mukozasının üst tabakası yenilenirken alt tabakalarında yeni kolajen oluşumu başlatılıyor. Uygulamadan sonraki birkaç gün içerisinde etkisini göstermeye başlayan dudak lazeri ile dudaklar daha canlı ve pembe bir renk alıyor. Alt tabakadaki kolajen üretimi ile de ince kırışıklıklarda azalma meydana geliyor. Dudak kalınlığını artırmayan bu 10 dakikalık uygulama daha parlak, canlı ve güzel bir dudak görüntüsüne doğal yöntemlerle ulaşmak için tercih ediliyor. Tek seanslık uygulama 6 ayı aşan süre etkili. İki, üç seanslık tedavi protokolleri ile ise sonuçlar 2 yıla kadar uzatılabiliyor.

Nem enjeksiyonu

Dudaklarını kalınlaştırmak istemeyen ancak yapısının daha nemli ve pürüzsüz olmasını arzu edenler için nem enjeksiyonları öneriliyor. Özelikle kış ve yaz tatilleri öncesinde yapılabilecek bu uygulama ile dudakların daha nemli ve kırışıksız olması sağlanıyor. Dudakların kalınlığından memnun olan kişilerde daha sağlıklı ve güzel görünümlü dudaklar için nem enjeksiyonu son yıllarda en çok tercih edilen işlem. Tek uygulama ile 10 aya uzanan etki elde edilebiliyor.

Haberin Devamı