Gazete Vatan Logo

Estetik cerrahide yeni dönem

Crisalix uygulaması sayesinde hasta “yeni kendisi” ile tanışıp yapılan değişikliklerin isteği doğrultusunda olup olmadığını artık değerlendirebiliyor.

Estetik cerrahide yeni dönem

Ameliyatta planlanan değişiklikleri ameliyat öncesinde, hastanın üç boyutlu görüntüsü üzerinde uygulama ve bunu sanal gerçeklik ortamında görebilmesini sağlayan Crisalix uygulaması sayesinde hasta yeni kendisi ile yüz yüze tanışıyor. Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hamidreza Samani, Crisalix’i anlatıyor: “Crisalix uygulaması sayesinde hasta yeni kendisi ile yüz yüze tanışıyor. İsteklerinin gerçekten ona yakışıp yakışmadığını değerlendirebiliyor. Bu program tüm plastik cerrahi ameliyatlarını kapsıyor ve uygulanabiliyor.”

Türkiye’de iki aydır uygulanıyor

Plastik cerrahide çok eskiden beri tek boyutlu resimler üzerinde “Photoshop” ve benzeri programlarla çalışılıp hastaya planlanan değişiklikler hakkında fikir edinmesi konusunda yardımcı olunurdu. Crisalix gerçek kamera çekimi görüntüleri üzerinde çalıştığı için daha üstün sonuç elde ediyor. Ayrıca diğer cihazlar hastanın sanal gerçeklik ortamında kendini görme olanağını sağlamıyor ve ne kadar da adı üç boyutlu olsa da yine hasta ekrandan resimleri seyir ediyor. Ameliyat öncesinde “Acaba estetik sonrası nasıl görünürüm?” sorularını tamamen yok eden bu uygulama Türkiye’ye iki ay önce geldi. Şu anda plastik cerrahların ilk tercihi haline geldi. Estetik ameliyatı öncesinde, doktor bütün yapılabilecek uygulamaları cihaz üzerinde hastanın resmini çektikten sonra bu makinaya yüklüyor. Ve ameliyat sonrasında ortaya çıkacak hastanın son görüntüsünü veriyor. Bu yöntem gerçek sonuca çok yakın.

Haberin Devamı