Gazete Vatan Logo

Estetiğin azı karar çoğu zarar

52 yaşındaki Oya Germen Özyılmazer gençlik sırlarını anlatıyor: "Ard arda operasyon geçirip kocaman çıkık dişlere, balon gibi şişmiş dudaklara, davul gibi gerilmiş cilde sahip olmak güzellik değildir. Aşırı estetik operasyon vücuda zarar verir"

Neco'nun eşi Oya Germen Özyılmazel, genç ve güzel kalmanın sırlarını aktarmaya devam ediyor. 25 yaş küçük kızlarından ayırdedilemeyen Oya Hanım bugün estetik operasyonlarla ilgili tavsiyelerini sıralıyor.

İlk estetik ameliyatınızı ne zaman oldunuz?
19 yaşımda. Burnumda bir kemer vardı.

Memnun kaldınız mı?
Çok mutlu oldum, ilk iki gün burnumda çok ağrı oldu. Morlukların geçmesi bir hafta sürüyor. Tam şeklini alması 6 ay alıyor. 40 yaşında miyom ameliyatı oldum. Ameliyatın etkisiyle yüzümde bir yanak düşmesi oldu. O zaman yüz gerdirme ameliyatı yaptırdım.

40 yaş erken değil mi?
En ideal yaş. Daha ileri yaşlarda, yani kırışıklıklar artınca yaptırıldığında benimki kadar iyi sonuç vermiyor. Ameliyatım doğal bir görüntü yarattı. Biraz kilo almışım, cildime iyi bakmışım gibi göründü.

Yüz gerdirmenin sırrı nedir?
Çok fazla gerilmesi yüzün ifadesini değiştiriyor, ifadesiz, tuhaf bir hale getiriyor. Bu nedenle doktorunuzla ameliyattan önce sürekli konuşmanız, gençlik resimlerini götürmeniz gerekiyor. Her doktora ameliyat olunmasına karşıyım. Hepsi her konuda başarılı değil.

Ameliyat tek başına yetiyor mu?
Ameliyattan sonra göz altlanma ve gülüş çizgilerime altı ay arayla iki kere doku enjeksiyonu yapıldı. Kendi yağım yani. Kolajen de enjekte ettirdim. Ama fazla yapamıyorsunuz bunu, yüz davul gibi şişiyor. Bunların dışında yılda iki kere vitamin enjeksiyonu çok faydalı oluyor. Alnım için iki yıl önce botoks yaptırdım. Faydasını da gördüm. Fakat iki gün sonra kaşlarım da kalktı, ifadem değişti. Tekrar doktora gidip birkaç iğne daha oldum, kaşlarım yerine geldi. Bir daha da yaptırmadım.

Vücudunuz için ne yaptırdınız?
Bacaklarımın yanlarından yağ aldırdım. Yağ aldırma zayıflama metodu sanılıyor ama esasında şekil verme. Sonrasında çok dikkatli olmak gerekiyor. Bir hafta ağrı oluyor. Yediklerine çok dikkat etmen gerekiyor. Yürüyüş yapmak zorundasın. Dikkat etmezsen başka yerler kalınlaşıyor. Kol, bel, sırt gibi ve çok çirkin oluyor.



Haberin Devamı